İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘elektrik’ göndermesi

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:38 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:38 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, elektrik faturalarının yüksek olmasıyla ilgili “dünyada da böyle” ifadelerine tepki göstererek; “Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi “TEĞET” geçerken böbürlendik. TEĞET geçmeme sebeplerini hepimiz sorgulamalıyız.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 2016 yılında yaptığı bir konuşmasında ekonomik gidişatla ilgili, “Yastığının altında döviz olanlar, gelsin parasını altına dönüştürsün. Gelsin, parasını TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın. Altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz, dövize değer kazandıracağız? Gelin bunu yapın. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin. Bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar. 2007-2008’de de yaptılar, o zaman ne dedim? Teğet geçecek, dedim. Aynı şeyi yine söylüyorum. Teğet geçecek” demişti.

Söz konusu açıklamayı hatırlatarak Erdoğan’a tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi “TEĞET” geçerken böbürlendik. Katlanılmaz elektrik ve doğalgaz artışlarını “Dünyada da böyle” diyerek normalleştiriyoruz. TEĞET geçmeme sebeplerini hepimiz sorgulamalıyız.”

Erdoğan ekonomik krizi kabul etti