Erdoğan ekonomik krizi kabul etti

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 8:04 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 10:14 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonra erdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, ekonomik krizi kabul ederek bu dönemin de geçici olduğunu iddia etti. Toplantı bitiminde kimse kendisini alkışlamayınca da sitem etti.

Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Koronavirüsün Omicron varyantından dolayı kısa süreli bir izolasyon dönemim oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli‘ye CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve mesajlarını ileten herkese teşekkür ederim.

Babacan’dan Bahçeli’ye: Google’a yazıp öğreneceklerini ülkeye soruyor

“KDV’YE UYMAYANLARA YAPTIRIM GELECEK”

“Karantina sürecinde de devlet işlerini bırakmadık. KDV’yi yüzde 1’e düşürdük. Bakanlıklarımız KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek. Aksi hareket edenlere yaptırımları tek tek uygulayacağız. KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır. Bu adımların ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai’ye gittik. Başka ülkelerle de temaslarımızı sıklaştıracağız.”

Skandal ! Gıda KDV yüzde 1’e indirilirken kırmızı etinki yüzde 18’e çıkarıldı

CUMHURİYET YILLARINA GİTTİ

“Bugünkü Kabine Toplantısı’nda da bazı görüşmeler yaptık. Türkiye’nin 20 yılda nereden nereye geldiğini görmeden vizyonumuzun anlaşılması mümkün değildir. Biz hükümete geldiğimizde nüfus 65 milyondu. Cumhuriyet’in ilk yıllarında başlayan alt yapı hamlesi, demokrasi yerini yokluğa bırakmıştı. Sadece günü kurtararak geleceğimize bakamayız. Eski Türkiye’ile bugünkü Türkiye fotoğrafının doğru, vicdanlı, ahlaklı bir muhasebesinin yapılması gerekiyor.”

KRİZİ KABUL ETTİ

“Elbette hayat pahalılığı var. Elbette sokakta, vitrinde fiyat artışı var. Emin olun bunların hepsi geçici ve bu döneme has. Alım gücündeki düşüş bir dönem sonra telafi edilecek. Böyle dönemde asıl olan çalışacak iş, hayatını sürdürecek gelir sahibi olmaktır.”

YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARI

“Son dönemde enerji fiyatları dünyada oldukça yükselmiştir. Ama bu sadece bize mahsus bir durum değil. Türkiye Avrupa’da en uygun elektrik veren üçüncü ülkedir. Vatandaşımıza gelen elektrik ve doğal gaz faturaları elbette yüksektir. Ama buna rağmen Türkiye vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğal gaz sunan ülkelerin başında geliyor.”

YENİ KARARLARI AÇIKLADI

  • Cemevlerinin faturaları konut tarifesine dönüştürüldü. Faturalar önemli oranda düşecek.
  • 210 Kilovatsaat sınırı vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecek.
  • 15 milyar TL’lik yeni paket hazırlanacak.

ALKIŞ ALMAYINCA SİTEM ETTİ

Erdoğan konuşmasını bitirip salından ayrılacağı sırada kendisinin alkışlanmadığını görünce, “Bu kadar müjdeler verdik alkış yok” dedi.