İmamoğlu’ndan bir ‘değişim’ mesajı daha! ‘Fikrim net’

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 12:45 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 1:16 pm

CHP’deki değişim tartışmaları devam ediyor. Değişime dair yakın bir süreçte açıklama yapabileceğini vurgulayan İBB Başkanı İmamoğlu, “Değişim şarttır, değişim iyidir, eksikleri yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) değişim talepleri devam ediyor. Söğütlüçeşme-Yenidoğan metro hattının tanıtım toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Değişim sinyalleri veren İmamoğlu, “Değişim şarttır, değişim iyidir, eksikleri yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir. Başta benim partim olmak üzere bütün muhalefetin özeleştri yapması şarttır” dedi.

“GEÇ OLMADAN PAYLAŞMAK ZORUNDAYIM”

“Partinin kurumsallığına aykırı ve parti hiyerarşi içerisindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem” diyen İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Bunun bir usulü vardır. Partinin kurumsallığına aykırı ve parti hiyerarşi içerisindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem. ama elbette ki vatandaşa karşı sorumluluğumuz, milletimiz ve devletimize karşı sorumluluğumuz her şeyin önündedir. Bunu da en doğru zaman en doğru üslupla kamuoyuyla paylaşmaktan geri durmam. Zamanı geldiğinde paylaşacağım. Geç olmadan paylaşmak zorundayım. Doğru zaman olmak zorunda. Buna yönelik çalışmalar sürüyor.”

Kulis: Kılıçdaroğlu, İmamoğlu görüşmelerinde neyden rahatsız?