İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı ve ulaşım zammı açıklaması

Yayın tarihi: 9 Nisan 2022 Cumartesi 9:47 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 10:36 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki ulaşım zammı ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konularına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, Bakan Karaismailoğlu ve Tevfik Göksu’ya da tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zam ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV’ye konuk olan İmamoğlu, burada İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) toplu ulaşımda yapılan yüzde 40’lık zammın öğrencilere uygulanmaması için teklif sunacaklarını açıklamasına da yanıt verdi.

İmamoğlu, “İstanbul’daki muhalefet partisinin grup başkanvekili ulaşıma yapılan bu zammı Büyükşehir Belediyesi sübvanse etsin diyor. Trajikomik bir durum. Siz sadece 4 ay içerisinde yüzde 110 mazot zammı yapmışken bu mümkün değil. Belediyenin yüzde 25 bütçesine denk düşüyor bu mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam

‘BU ZAMMI YAPMASAYDIK İETT İFLAS EDERDİ’

İmamoğlu “Bu zammı yapmasaydık İETT iflas ederdi. Bu kadar zavallı bir tarifle popülist bir tarifle çıkar elde etmek derdindeler. İstanbul’u kaybetmek onları mahvetti. Biz bütün bu zorluklara rağmen 10 metro yapıyoruz” dedi.

‘ULAŞTIRMA BAKANI ZAVALLI BİR ARKADAŞ’

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da yüklenen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş ‘Atatütk Havalimanı konusu kapandı’ diyor. Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Sen Atatürk Havalimanı’na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver.

İstanbul’da ulaşıma zam protestoları

‘İSTANBUL EKREM İMAMOĞLU VAR ÖNCE ÖNÜNÜ İLİKLEYECEKSİN’

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu var önce önünü ilikleyeceksin onu 16 milyon seçti. Sen kimsin ‘hizmette yarışalım’ diyorsun. Senin imzanla durdurulmuş metroları bitiren bir belediye var. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin geçiyorsun gerile gerile laflar ediyorsun. Kamu Bankaları İBB’ye kredi vermiyor. Genel Müdürleri korkudan telefonlarımıza çıkmıyor.”

‘BENİM ADAYIM ELBETTE GENEL BAŞKANIMDIR’

“Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, şunları kaydetti:  “Benim ağzımdan hiç kimse şuraya adayım, buraya adayım diye duymadı. Böyle bir şeye adayım denmez. Birileri sizi gösterir. Şu anda Türkiye olağanüstü bir dönem geçiriyor. Bu dönem kişisel hesapların, kişisel dertlerin önünde bir dönem. Kişilerin üstünde sorumluluk bekleyen bir dönem. Biz Türkiye’de kalkınmayı konuşmalıyız. Bu ülkeyi bu duruma düşmekten kurtarmayı konuşmalıyız. Süreci konuşmalıyız. Türkiye tarihinin en önemli siyasi hamlesi yapılıyor. 6 siyasi parti bir araya geliyor. Ben CHP’nin bir neferiyim, has bir evladıyım. Elbette ki benim adayım genel başkanımdır.”

 

Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açıklaması