İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, siyasi yasak ve hapis istemiyle yargılandığı dava 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı inceleme sonucu açılan davanın üçüncü duruşması gerçekleşti. İmamoğlu dahil 7 isim hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istenen davanın duruşması Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma arasında adliyeye gelerek ifade veren Ekrem İmamoğlu suçlamaları reddetti.

Duruşmada, Sayıştay denetçilerinden istenilen bilirkişi raporu dosyaya girdi. Raporda hukuka aykırı bir durumun olmadığı tespitlerinin yer aldığı belirtildi. İmamoğlu’nun avukatı da Sayıştay raporunun her şeyi açıkladığını ve rapora katıldığını söyledi. İçişleri Bakanlığı avukatları ise söz konusu raporun kendilerine ulaşmadığını beyan etti. Savcılık, akademisyenlerden oluşan bir heyetle yeni bir bilirkişi raporunun oluşturulmasını istedi.

Duruşma 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendi.

İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ çıkışı: İstanbul’a ihanet projesi…