İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ çıkışı: İstanbul’a ihanet projesi…

Yayın tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe 3:24 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2024 Perşembe 3:24 pm

Haber: Özlem Aktürk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çılgın projesi Kanal İstanbul’a, “İstanbul’un tatlı su kaynaklarına vereceği zarar, sadece bir çıkar emlakçı projesi gibi hareketlendirilen bu iş İstanbul’a ihanet projesidir” sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Cumhuriyet İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. Kademe Temel Atma Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
-İstanbullular 31 Mart’ta bize bir kez daha görev emri vermiştir. Biz de bunun hakkını vermekte kararlı bir ekibiz. Hiç kuşkunuz olmasın güveninizi boşa çıkarmayacağız.
-Geçen sene hepimizi çok tedirgin eden bir kuraklığın rezervlerimizi nasıl etkilediğini biliyoruz. Sadece geçen yıla özgü değil her an başımıza gelebilecek bir dönem. Dünyamız iklim krizinden yüksek seviyede etkileniyor. Bu konuda hassasiye göstermekle ilgili ülkemiz de sorunlu bir takım işleri yapan ülkelerden bir tanesi. Bunu düzeltmek ve iyileştirmek de sorumluluğumuz.
-İstanbul’un dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken iki konusu var. Bunlardan bir tanesi Melen Barajı’nın akibeti, bir diğeri de ne yazık ki ısrar edilen, seçim döneminde bunu her gün dile getirenlerin hafıza kaybı yaşadıkları Kanal İstanbul meselesidir. Bu iki konu İstanbul için kritiktir. Biri derhal yapılmasıyla ilgili iş birliğiyle masanın kurulması gereken diğeri ise İstanbul’un asla kapısının içerisinden sokulmaması gereken iki proje.

“İSTANBUL BU PROJEDEN KORUNMAK ZORUNDADIR”

-Kanal İstanbul projesinin başlığından bahsettim elbette detayına girmeyeceğim ama İstanbul projesinin gündemlerinde olmadığını asla olmayacağını açıklamalarla ifade etmişlerdi. Ben de diyorum ki İstanbul’un tatlısu kaynaklarına vereceği zarar, sadece bir çıkar emlakçı projesi gibi hareketlendirilen bu iş İstanbul’a ihanet projesidir. Bilim insanları ısrarlar dikkat çekiyor ki; İstanbul bu projeden korunmak zorundadır. 16 milyon İstanbullunun Kanal İstanbul gibi bir gündemi yoktur, olmayacaktır. Bu seçimde de İstanbullu bunu oylamış ret vermiştir.
İstanbullular bu projeyi istemiyor. Lütfen bu noktada İstanbulluların iradesine saygı gösterin: Buradan nasıl geri döneri, bir an önce İstanbul’un böylesi bir kabustan kurtulmasını hep birlikte sağlayalım.

Ekrem İmamoğlu’ndan ilk ziyaret Beyoğlu’na

Kaynak: TELE1