İmamoğlu’na hapis cezası! AKP’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 7:39 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 8:11 pm

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ile ilgili konuştu. Turan, “İsteriz ve dileriz ki tüm siyasi rakiplerimiz hakarete varan davalara konu olan açıklamalar yapmasın” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezası aldı. İmamoğlu’nun ’31 Mart seçimlerini iptal edenler ahmaktır’ sözünü defalarca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olduğunu söylese de yerel mahkeme, “Kamu görevlisine zincirleme hakaret”ten ceza verdi. İmamoğlu’na verilen hapis cezası ile siyasi yasak süreci açıldı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM’de İmamoğlu’na verilen yasak kararı hakkında açıklamada bulundu Turan şunları sarf etti:

“Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz. meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. kesinleşmeyen bir karar söz konusu. yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Bu kararında konusu yargıya hakarettir. Ancak bundan sonraki süreçte hem istinaf ve ham Yargıtay konusu olacaktır. yani kesinleşmeyen bir karar var. biz isteriz ve dileriz ki tüm siyasi rakipleriz hakarete varan davalara konu olan açıklamalar yapmasın ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım”

 

 

Ekrem İmamoğlu milyonlara sesleniyor