İmamoğlu’na 4 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 11:02 am - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 9:33 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi isteniyor. 31 Mart 2019 seçimleri sırasında yaptığı bir basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan İmamoğlu’nun ilk duruşması bugün görülecek.

31 Mart 2019 seçimlerini 13 bin oy farkla kazandığı halde YSK tarafından mazbatasının iptal edildiği günlerde yaptığı bir basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasında, ilk duruşma bugün görülecek. İmamoğlu hakkında açılan davada “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçlamaları yer almış ve 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenmişti. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın bugün ilk duruşması görülecek.

MAZBATA GASPI SONRASI HAKARET SORUŞTURMASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 6 Mayıs 2019’da iptal edildiği, yenilenen seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu’nun seçimin iptaline ilişkin olarak 4 Kasım 2019’da basın açıklaması yaptığı kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu’nun basın açıklamasında YSK üyelerine alenen hakaret ettiği iddia edilirken o dönem görevde bulunan YSK Başkanı Sadi Güven ve 10 üyeye yönelik “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Ekrem İmamoğlu’nun ‘basın açıklaması’ davası görüldü

İmamoğlu’ndan Cüneyt Arkın’a ziyaret