İmamoğlu Yenişafak’ın Kılıçdaroğlu iddiasına yanıt verdi: Aramızı bozamazlar

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 1:29 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 3:33 pm

Yandaş Yenişafak gazetesi eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “CHP’yi İmamoğlu’na kaptırmayın” dediğini iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenişafak’ın iddiasına “Çok referans aldığım bir gazete değil” diye yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ’ın Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında yıkılan İş Bankası Mensupları Sitesi’nin İncirli Parseline ziyarette bulundu. İmamoğlu burada yaptığı açıklamada, bakanlığa kentsel dönüşüm eleştirisinde bulundu. İmamoğlu, “Kurum ve kuruluşları yok sayan, TOKİ gibi bir kentsel dönüşüm başkanlığı kurmak bir çözüm değil” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Recep Tayyip Erdoğan’a “mutfak” yanıtı

“REFERANS ALDIĞIM BİR GAZETE DEĞİL”

İmamoğlu, “Oğuz Kaan Salıcı’nın listesinden parti listesine giren isimlerin Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği ve Kılıçdaroğlu’nun bu isimlere “CHP’yi İmamoğlu’na kaptırmayın, direnin, partiyi ANAP’laştırmak istiyor” dediği iddiasının sorulması üzerine şöyle yanıt verdi:

“Ben gazete küpürünü ister istemez basın özetinde gördüm. Öncelikle benim çok referans aldığım bir gazete değil. Niye referans alınamaz, düşünün ki baba-oğlu ilişkisi diye tarifleyen sayın önceki dönem genel başkanımızın beni CHP’nin en tarihi en önemli kurultayında kurultay başkanı yapan sayın genel başkanımızın böylesi bir şey söylediğini düşünebilir misiniz? Mümkün bile görmüyorum. Mesnetsiz, kaynaksız, kaynağı belirtilmeyen haberler. Bu haberlerle bizim aramızı bozamazlar!”