İmamoğlu seçimlerden 1 gün önce seslendi: Çocuklarınızın geleceği için oy verin

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:09 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:39 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçime 1 gün kala Esenyurt’ta vatandaşlarla buluştu. “Yarın demokrasi bayramı yapacağız” diyen İmamoğlu, “Çocuklarınızın geleceğinin, bu milletin barışının, huzurunun korunması, teminatı olması için Millet İttifakı’na oy verin, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin” çağrısı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  Esenyurt’ta konuştu. “Ekrem Başkan” sloganlarıyla karşılanan İmamoğlu’nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sizden söz almak istiyorum, yarının kombini belli oldu. Kolları kıvrılmış bir gömlekle, sandıkların başında, okulların önünde, canım Türk Bayraklarıyla memleketi demokrasi şölenine dönüştürmeye hazır mıyız? Halk ne derse o. Ben dönemi bitecek biz dönemi başlayacak.”

“MEMLEKETİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİLER”

“Güçlü bir ittifakımız var. İçinde 6 siyasi parti ve kadroları var ama daha önemlisi içine milletin evlatları var. Sizlerle birlikte bu süreci başaracağız. Memleketin altını üstüne getirdiler, ekonomisini batırdılar. Cebimizdeki parayı pul ettiler. Fakirlik, yoksulluk, işsizlik umutsuzluk Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar insanları ezdi.”

“Yarın Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçecek ‘demokrasi bayramı’ ilan edeceğiz. Bugün itibarıyla 24 saat kaldı. Bu pırlanta gibi geçlerimize bir çift sözüm var; bu seçim sizin önünüzdeki 25-30 yılın düzeninin, rejiminin, sisteminin seçimi. Hayatınızın en önemli kararlarından birini vereceksiniz. 1 oy eksiltmeden sandığa gidin.”

“Bu seçim sadece geçmişten bu ana gelen siyasi alışkanlıklarınızın seçimi değil. Doğruya doğru, yanlışa yanlış deme seçimi.”

“Sevgili büyükler bir de çocuklarınıza fikirlerini sorun. Aslında onlar için oy kullanacaksınız. Çocuklarınızın geleceğinin, bu milletin barışının, huzurunun korunması, teminatı olması için Millet İttifakı’na oy verin, Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin.”

“4 YILDA BİZİ ENGELLEMELERİNE RAĞMEN YAPTIKLARIMIZI DÜŞÜNÜN”

“4 yılda bizi engellemelerine rağmen yaptıklarımızı düşünün, bir de iktidar olduğumuzda bu memleketi, ki onlar gibi yapmayacağız. Bütün kurumları kucaklayacağız. Siyasi parti vesaire bakmadan her kuruma değerini vereceğiz. Size söz bu memleketi ayağa kaldıracağız, kalkındıracağız. Size söz devletin kurumlarında hangi partizan akıl varsa söküp atacağız.”

“Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemin son görevine bir gün kaldı. Yarın sandıklara sahip çıkacağız. Sandıklarda görev alacağız. Ben eminim, sandıkta görev alan devlet memuru, ilçe seçim kurulları, il seçim kurulları, yüksek seçim kurulu, güvenlik görevlileri milletine layık işler yapacaklar. Onlar milletin namusuna sahip çıkacaklar. Benim kamu görevlilerim hakkını verecek. Çünkü onlar biliyor bir kişinin değil milletin gönlüne girmek esastır.”

“Yarın demokrasi bayramı yapacağız.”

“Bunlar iki gündür milleti tehdit etmeye çalışıyorlar. Bunlar zannediyorlar ki kendilerini ‘kazananlar kulübü’, kazananlar kulübü artık millet. Bir avuç insanın dönemi artık bitti. Biz onu 2019’da sandığa gömdük.”

“80’i aşan yerde milletimle buluşmanın onurunu yaşıyorum. 15 Mayıs’tan sonra her yere hizmet için koşa koşa, coşa coşa gideceğim.”