Ekrem İmamoğlu seçim sonrası ‘değişim’ çıkışının nedenlerini anlattı

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 8:19 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 11:02 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 2023 seçimlerinin ardından yaptığı değişim çağrısını açıkladı. İmamoğlu değişim çağrısıyla bir kişiyi hedef almadığını topyekun bir değişimden bahsettiğini söyledi. İmamoğlu yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yapılabileceğinin de altını çizdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le telefon görüşmesine değinen İmamoğlu yerel seçimlerde iş birliği olmasına yeşil ışık yaktı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı hiç düşünmediğini söyledi.

“BİR KİŞİDEN DEĞİL TOPYEKUN DEĞİŞİMDEN SÖZ ETTİM”

Cumhurbaşkanlığı ve 2023 Genel Seçimlerinin ardından CHP içinde ‘değişim’ tartışmasının fitilini ateşleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Umutlar yüksekti, değişimle beraber Türkiye’nin güzel günlere yürüyeceğine inanıyorduk. ama seçimi kaybettik. Seçimden sonra bir dirilişin sorgulanmasının yapılmasının şart olduğu duygusunu vermedik. Biraz sıradanlaştırdık her hangi bir seçimmiş gibi davrandık ama öyle bir seçim değildi. 29 Mayıs sabahıydı. İstanbul’un Fethi Kutlamasına milletimizi davet etmemiz gerekiyordu. İnsanlara umut vermek zorunda kendimde hissettim. 10 milyonlarca insanların kalbi kırılmıştı. Bir değişim sürecinin olması gerektiğini dile getirdim. Bir kişiden değil topyekun bir değişimden söz ettim” dedi

“ADAY OLSAM KAZANIRDIK DİYE HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında soru sorulan İmamoğlu, Zerre bunu düşünmedim. Bambaşka bir yerdeydim ben. Ben partimi ekranlarda tartışmadım tartıştırmadım. Kapalı kapılar ardında partimle ilgilendim. Ben aday olsaydım kazanırdık diye hiç düşünmedim

GÖLGE BAŞKAN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

“Ben ortada bir sıkıntı varsa ortak akıl çalışmaları yapmak isteyen ve genel başkanımızla bu yolda yürüyen biriyim. Bizden gürültü ayrışma vs. bekleyenler boşuna bekler.”

Özgür Özel’in sola kayma yönelimini doğru buluyor musunuz sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Ben genel başkanımızın CHP’nin özünü kaybetmeden siyaset yapma amacını son derece doğru buluyorum. CHP’nin 6 ilkesi var. O zaman bundan da uzaklaşmayacaksınız. Genel başkanımız sokağa halka inmekten bahsediyor ben de zaten halkın içindenim.” dedi.

YENİDEN İSTANBUL İTTİFAKI OLUR MU?

“Son söz söylenmeden İstanbul ve Türkiye’nin lehine olacak her şeye açığım. Akşener’le konuşmamızda da verimli ve pozitif bir sohbet yaptık. Son söz söylenene kadar her şey konuşulmalıdır. Ben bu noktada gelin İstanbul’da konuşalım deme hakkına sahip değilim. Ben sadece Sayın Akşener’le iyi niyet dili ile bir konuşma gerçekleştirdim. Bu konuşmayı da önemsiyorum ve bir iş birliğinin de olabileceğini düşünüyorum.”

Ekrem İmamoğlu davası seçim sonrasına ertelendi

AGRESİF CEVAP VERECEĞİZ

Seçimlerde AKP’nin CHP’yi terörle ilişkilendiren reklam çalışmalarının ardından yerel seçimlerde nasıl hareket edecekleri hakkındaki soruya cevap veren İmamoğlu, “Ekonomiden ve gerçeklerden toplumu uzak tutmaya çalışan İktidar aklı kral çıplak misali hareket etme tarzıyla halkı bunlarla meşgul ediyor. Bunlara agresif cevap da vereceğiz. Göreceksiniz milletimiz bize oy da verecek. Bizimle baş edemeyecekler”

“TEMEL KURGUM BU ŞEHRİN İNSANLARI”

“Benim temel milletimize dönük düşünmeyi tercih eden bir siyasetçiyim. Hiçbir zaman gözümü onlardan ayırmadım. Rakibim kim, ne diyecek değil temel kurgum bu şehrin insanları. Bu şehri yarını planlayamayacak insanlarsan aldık. Biz bir seçimi nasıl kazanır diye değil İstanbul’u 2050’ye nasıl hazırlarız diye konuşuyoruz?”

“YÜKSEK ORANDA MEMNUNİYETİ TOPLUMA VERDİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ”

“Elbette oran vermek yakışmaz ama bize kendimi önde görüyoruz. Yüksek oranda bir memnuniyeti topluma verdiğimizi görüyoruz. Bunu daha da arttırmak için bu konuyu çok ciddiye alıyoruz.”

“İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI GEREKİRSE BİR ELİNDE AYI BİR ELİNDE GÜNEŞİ TUTAR”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’ın ittifak konusunda HEDEP ile yan yana gelmeme imasında bulunduğu “Bir elinizde ayı bir elinizde güneşi tutamazsınız sözlerine de göndermede bulunan İmamoğlu, “Eşitlik ilkesi bizim esas aldığımız milliyetçilik duygusu. Bunu besleyen bir damardan geliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bu cumhuriyeti bu topraklarda yaşayan herkese emanet etti. Hakkari’de yaşayan vatandaşımızla Edirne’de yaşayan vatandaşımız arasında fark yok. Kocaman İstanbul Belediye Başkanıyım bu ülkenin tapusunda farkımız yok. demokrasinin en büyük nimeti bu. Eksiğimiz var mı var… Bunları aşmak bize düşüyor. İstanbul’da ne yapmalıyım? İstanbul bütün Türkiye’yi bir araya getiren bir şehir. Kürt vatandaşlarıma o kadar uyumlu şekilde hizmet ilişkisi yaşıyorum ki… Ben İstanbul Belediye Başkanıyım… İstanbul Belediye Başkanı gerekirse bir elinde Ay’ı bir elinde Güneş’i tutar” dedi.

“MUM YOLLAYALIM İMZALASIN”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul AKP’yi Mumla arıyor sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır kendisi.. Umarım  düşüremediği enflasyonu düşürür. Umut ederim bu ülkenin gençlerinin umutsuz şekilde yurt dışına kaçmalarını durdurur. Yurtlara sığmayan acı içinde üniversite okuyamayan gençlerin üniversite okumasını sağlar. Kentlerin talan edilmesine son verir. Ben böyle dua ediyorum. Bir imzayla 300 milyon lira kredisi hazır metrobüs alacaktık.  Hala masasında duruyor. Önündeki masayı göremiyorsa lütfen bir mum yollayalım onu imzalasın. Sefaköy- Beylükdüzü hattına artık başlamak istiyoruz. Yaklaşık 3.5 milyon insanı ilgilendiriyor. Bir mürekkep bu batırıp imzalayacak. Bizi engellemesin.” dedi.

“DEPREM ÇALIŞTAYINA TEMSİLCİ GELMEDİ”

“Deprem çalıştayı yaptık. Deprem çalıştayına bile davet ettiğimiz hükümet yetkililerinden ya da hükümetin yönettiği bakanlıklardan temsilci gelmedi. Deprem ya depremi konuşacağız”

“BİZE 7 LİRA VERMEYEN KAMU BANKALARI MAFYAYA 700 MİLYON VERMİŞ”

Kamu bankalarından kredi alamadıklarını belirten İmamoğlu, “2 bin 500 kişilik itfaiye eri alım isteğimiz 2 buçuk senedir bakanlıkta bekliyor. Biz İSKİ’ye yönetim kurulu başkanı atayamadık. Güvenlik sorunu varsa sebebi biz değiliz. İsim ağzıma alamam. Kamu bankalarından kredi istiyoruz. Kamu bankaları halkımıza ait. 4 buçuk senede 0 lira kredi kullandık. Bize 0 lira veren kamu bankasının bir mafya grubuna kaç lira verdiğini biliyorsunuz. 700 milyon… Bize 7 lira vermediler” dedi.

 

 

 

Kaynak: TELE1