Ekrem İmamoğlu davası seçim sonrasına ertelendi

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 3:52 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 3:52 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak ve hapis cezası istemiyle yargılandığı dava 25 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu döneme dair İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan incelemede kamuyu 250 bin TL zarara uğrattığı için siyasi yasak ve hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

ZORLA GETİRME TALEBİ REDDEDİLDİ

Savcı, Ekrem İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı talep etti.

Savcının talebinde “Sanığa 5271 sayılı kanunun 145. Maddesinde belirtilen davetiye tebliğ edilmesine rağmen gelmemesi üzerine İmamoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarılması, bir kısım sanıklar müdafilerinin İçişleri Bakanlığı’nın davaya katılan sıfatıyla katılması hakkındaki itirazların reddi ile dosyanın kül halinde bilirkişiye tevdine karar verilmesi” istendi.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat ise talebe karşı çıktı.

Kemal Polat, “Bilirkişiye tevdi hususunda takdir mahkemenindir. Müvekkilimizin zorla getirilmesi talebine katılamıyoruz. İstanbul’da çok yoğun bir yağış vardı. Birçok randevusu aksadı. Kalan işleri vardı. Bu nedenle hazır edemedik. Sabah mazeret dilekçesi sunmuştuk. Reddini talep ederiz” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, savcının zorla getirme talebini reddetti.

Dava, Mart ayının sonunda yapılacak olan 2024 Yerel Seçimleri’nden sonraki aya ertelendi. Davanın bir sonraki duruşması 25 Nisan 2024 tarihinde görülecek.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel Atatürk filminin ikinci bölümünü izledi

 

Kaynak: TELE1