İmamoğlu Murat Kurum’un kaçak büfeleri korumak için nasıl polis barikatı kurduğunu anlattı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 11:49 am - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 4:51 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bize saldırıya geçenlere söyleyeyim; size bu millet haddinizi 31 Mart 2024’te bildirecek” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataköy Baruthane yapılarının açılış törenine katıldı. Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu yapıya ilişkin konuşmasının yanında yerel seçim mesajı da verdi.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Ecdadımıza sahip çıkmak çok değerli. Bu bizim hem insanlığımızın gereği, hem de İstanbul’da yaşamanın sorumluluğu. Ayrıca inancımızın da gereği. Bazen çok lafla anlatılıyor. Biz lafla değil, icraatla yürüttüğümüz bu faaliyetlerle birlikte inanılmaz şekilde özellik terkedilmiş, yok edilmeye yüzüstü bırakılmış Osmanlı döneminin o miraslarını nasıl ihya ettiğimizi, nasıl restore ettiğimizi görüyorum”

“Lafla dediğim durum şöyle; böylesi göz önünde olan yerlerin göz göre göre harabeye dönüşmesine fırsat vermişseniz ve bunu izlemişseniz bu samimi bir sahip çıkış değildir. Sadece laf, hani ‘laf ola beri gele’ misali söylenmiş laflar. Biz bu istismara asla ve asla izin vermeyeceğiz. Bu istismarı yapanları, istismarlarıyla yüzleştireceğiz.”

“İŞ YAPIYORUZ, GÖZ BOYAMIYORUZ”

“Biz iş yapıyoruz, icraat yapıyoruz, göz boyamıyoruz. Başkalarını ayrıştırıp bir düşmanlık sahası asla oluşturmuyoruz. Biz burada geçmişle geleceği buluşturuyoruz. Siz-biz demeden hareket eden, insanlarına hizmet ederken ayrıştırmayan bir ekibiz. Bize tam da bunun tersi biçimde saldırıya geçenlere buradan söyleyeyim; size bu millet haddinizi 31 Mart 2024’te bildirecek.”

“İstanbul’un göz bebeği olan noktalarda birçok işgal alanına hem de bizimle oturup, insani ölçekte bu muhabbeti yapan, karşılılı anlayış çerçevesinde onlara ne yaptığımızı ve ne yapmak istediğimizi anlattığımızda saygı gösteren, en az yüzde 70-80 noktada uzlaşıyla bu tür alanları temizledik. Bu noktada Emirgan’ı Sarıyer Belediye Başkanımız bilir. Orada esnafla oturup, konuşup bir çözüme kavuşturduğumuz, baktığınızda yukarıdan aşağıya denizi göremediğiniz bir noktada şimdi muazzam bir teras alanı oluştu. Bu ve benzeri alanları uzlaşarak, insanlara neyi yaptığımızı anlatarak, çözdük.

KAÇAK BÜFENİN ÖNÜNE POLİS BARİKATI KURULMASINI HATIRLATTI

Ama örneğin Üsküdar sahilinde, ‘Hayır ben kanunla değil, kanunsuzlukla önünü keseceğim’ ya da ‘Buna müsaade etmeyeceğim, vandalizmle engel olmaya çalışacağım’ diyenlerin karşısında, milletin hakkını koruyan, devletin gücünü gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ha şunu da yaşadık. Buna engel olmak isteyen aklın, bir bakanlığın, bir büfeyi yıkacağımız noktada ya da bir mülki idarenin oraya polisi yığarak, kanunen yıkmamız gereken sahanın önüne polisle barikat oluşturmalarını da yaşadık. Daha ilerisini yaşadık. Bir gecede, o yıkacağımız barakaların ya da usulsüz kurulan büfenin ya da restoranın bir gecede imarsız sahanın hem de Boğaz’ın dibindeki bir yerin imarlı hale dönüştürmesi için, alelacele bakanlıkta imar yapma çalışmalarını da yaşadık. Şimdi tam da ne anlatıyorum biliyor musunuz? İstanbul’da bir talimatla, bir kişinin sözüyle, bir kişinin söylediğiyle her şeyi yapan bir anlayışın nasıl bu şehirden gönderildiğini, milletin hakkını koruyan, milletin hakkını muhafaza eden ve milletin hakkının önüne hiçbir şahsın bireysel haksızlığını ve hukuksuzluğunu koymadan süreç yönetmenin nasıl hâkim olduğunu İstanbul’da gösterdik, yaşattık, 16 milyon insanımıza bunun tadını verdik. Bu tattan, bu millet vazgeçmeyecek.”

MURAT KURUM’A HAYIRLI OLSUN MESAJI

İmamoğlu, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AKP’nin İstanbul için Murat Kurum’u aday göstermesi sorulan İmamoğlu, “Sayın Kurum’a hayırlı olsun demek isterim. İstanbul’da tarihi bir yerel seçim arifesindeyiz. Cumhur İttifakı ile ilgili söyleyeceğim tek şey şu; umuyorum gayet nezaketli, faaliyet odaklı bir süreçle yorumlanan bir seçim olsun” ifadelerini kullandı.

“Bizim bu dönemde odağımız 16 milyon insanımız olacak. Onlarla konuşacağız, onları dinleyeceğiz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Elbette bizim bu sürecimizde bize farklı model ya da metotlarla iyi niyetli ya da centilmence olmayan usul ve üsluplarla hareket edildiğinde ben ya da yol arkadaşlarım cevaplarını verirler.”

Bir gazetecinin sorusu üzerine İmamoğlu, “Ben rakibimi biliyorum, takdir halkımızındır. Kim nereye yorumlarsa” cevabını verdi.

BAKAN URALOĞLU’NA FOTOĞRAF TEPKİSİ

Murat Kurum ile Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun fotoğrafı da sorulan İmamoğlu, “Belli ki sayın Bakan’la olan fotoğraf, bu işin belirli ayarları yeni rejimle bozuldu. Ülkemizin belli bakanlıkları, kurumları her ne koşulda olursa olsun bu tür ortamlara daha hassasiyetle yaklaşırlar ve yaklaşmalıdırlar” dedi.

 

İmamoğlu’ndan Murat Kurum için ilk yorum!

Kaynak: TELE1