İmamoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası Özgür Özel’den açıklama

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 1:20 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 1:32 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun görüşmesi sonrası CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel açıklama yaptı. Özel İmamoğlu’nun kurultayda Divan Başkanı olmasının en çok kendilerini sevindireceğini belirtti.

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, partisinin Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Özel, Aydın KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin, ” İnsanların nasıl öldüğüne bakarsanız, o ülkenin nasıl bir ülke olduğunu görürsünüz. Türkiye, tuhaf ölümler ülkesi, kabul edilemez ölümler ülkesi. Türkiye, can kayıplarından sonra insanların belli meseleleri tartıştıkları ama daha sonra gündemden çok hızlı düştüğü ve maalesef ölümlerden ders alınmayan bir ülke.” ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmenin perde arkası

“İMAMOĞLU’NUN DİVAN BAŞKANI OLMASI EN ÇOK BİZLERİ MUTLU EDER”

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

Birkaç gündür bu konuyla ilgili bilgiler geliyor. Bana resmi olmayan şekilde, bu konuya nasıl bakacağımızla ilgili bir düşünce sorulur oldu. İmamoğlu’nun divan başkanı olması en çok bizleri memnun eder. Biz, İmamoğlu’nun divan başkanı olması noktasında bir teklif gelirse, kararı kendisi verecektir.

“EKREM BEY’İN ŞAHSINA DUYULAN GÜVENİ HEM DE DEĞİŞİMİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR”

Divan Başkanı olurken, Sayın Genel Başkanın konuyu bizimle de istişare edeceğini söyledi arkadaşlar. Böyle bir şey olursa kararı Ekrem Bey’e bırakmak üzere elbette olumlu bakarız. Değişim sürecinde Ekrem Bey’in ortaya koyduğu irade son derece kıymetlidir. Değişimciler 100 oy bile alamaz noktasından, başa baş bir noktaya geldiysek, bu süreçte değişimin gücünün gitgide arttığı konuşuluyorsa, değişime karşı olan arkadaşlar ‘Ekrem Bey, Divan Başkanı olsun, anlaşalım’ diyorlarsa, bu hem Ekrem Bey’in şahsına duyulan güveni hem de değişimin gücünü gösterir.

Dikkat çeken görüşme! Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi