İmamoğlu isyan etti! Bana ders vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 11:53 am - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 12:46 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu metro ihalesine onay vermeyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yanıt verdi. İmamoğlu, “16 milyon aklınızı başınızdan alır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu önceki gün Twitter hesabından, “Cumhurbaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık.” açıklaması yaptı.

BAKANA SERT TEPKİ

Metro onayı verilmeyen İmamoğlu isyanını bugün de sürdürdü. İmamoğlu gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım. İşin özeti şudur: İstanbul’un Beylikdüzü Sefaköy ve hatta İncirli Sefaköy İncirli hattını da arkadaşlarım verin biz analiz edelim bu hatta bütün bakalım diye yazılar yazmasına rağmen cevap bile yazmadı Ulaştırma Bakanı. Ben kendisini iki kez aradım telefonla. Makamına not bıraktım acil bir konum var görüşmek istiyorum diye. Bir tanesi 3 ay önce bir tanesi 5 ay önce yine bu konu ile ilgili. Ancak dönüş yapmadı. Ben onu ne için arıyorum biliyor musunuz, isminden dolayı değil. İsminden dolayı olsa hiç aramam. Ancak Türkiye’nin ulaştırma bakanı. O da bana cevap vermek zorunda. Ben de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. 16 milyon insan aklını başından alır yoksa.

“ESAS OLAN MİLLETE HİZMETTİR”

İstanbullunun 300 tane yeni metrobüs hattındaki otobüsle buluşmasını 1.5 senedir engellemiş oldular. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde tiyatro mu oynadı AKP meclis üyeleri oy birliği ile el kaldırırken diye kendilerine sorsunlar. Bu makamlar gelir geçer. Partiye aidiyetleri şu bu hepsi bir kenara. Esas olan millete hizmettir. Şu proje parti projesi değil bakın söylüyorum.  Bu proje milletin ve devletin projesidir.

“ZATEN GİDİYORLAR BARİ GÜZEL GİTSİNLER”

Herkes yaptıkları ile dili ile uygulamaları ile işi ile anılır. Birazcık erdemli davransınlar. Birazcık halka dair sorumluluklarını üzerlerine alsınlar. İnsanlar belki yarın haklarında güzel dualar ederler. Akıllarını başlarına devşirsinler. Zaten gidiyorlar bari güzel gitsinler.

Yarın kimin nerede olacağı belli değil. O bakımdan tüm bu kavramlarla siyasi ayrım yaparak hizmet eden akıl, projesine parti ismi veren akıl Türkiye’de asla bir işe yaramaz.

“TEVFİK GÖKSU’NUN ZİHNİ BÜTÇE KONUŞMAYA VE ANLAMAYA YETMEZ”

Tevfik Göksu’nun zihni bütçeyi yönetmeye, anlamaya yetmiyor. Onun zihni polemik üretmeye yalan ifadeler üzerinden tez üretmeye yetiyor. Sadece siyaset yapıyor. Umarım Esenler Belediye Başkanlığı’nın yapmayı başarabilir. Bu gidişle mEsenler Belediye Başkanı olarak bile kalamayacak. İşini yapsın bizimle dayanışma içinde bulunsun.

“DÜNYADA KILIÇDAROĞLU İLE KAVGA EDECEK EN SON KİŞİ BENİM”

Türkiye’de büyük bir ahlak sorunu yaşıyoruz. Yani mesela birilerini kavga ettirmek istiyorlar. Ekrem İmamoğlu’nu kavga ettirmek istiyorlar. Ben dünyada CHP Genel Başkanı ile kavga edecek en son kişiyim. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde benden daha Cumhuriyet Halk Partili bir kişi yok bana göre.

“KISKANÇLIĞI OLAN İNSANLAR İSTANBUL’A HİZMETİ ENGELLİYOR”

İstanbul’ dair kişisel ihtirası ve kıskançlığı olan insanlar bir hizmeti engellemeye çalışıyor. Bakan ve yöneticileri kast ediyorum. Yaklaşık 3 buçuk milyonluk nüfustan bahsediyoruz. Büyük bir trafik yoğunluğunun olduğu alanda metro yapmak istiyoruz. Ulaştırma Bakanı ile görüşmek istiyorum yok. Makamına görüşme için not bıraktım geri bile dönmedi. Ben onun adı için görüşmek istemedim. O Ulaştırma Bakanı ise ben de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyım.

Konya’ya var, İstanbul’a yok! İmamoğlu’ndan Erdoğan’a büyük tepki! “Neden hala imza yok”