Konya’ya var, İstanbul’a yok! İmamoğlu’ndan Erdoğan’a büyük tepki! “Neden hala imza yok”

Yayın tarihi: 16 Ocak 2022 Pazar 10:26 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 9:59 am

AKP’li Konya Büyükşehir belediyesi’nin almak istediği 75 otobüsü yatırım planına alan iktidar, İstanbul’un 300 otobüsünü 14 aydır bekletiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hala onaylanmayan otobüs ve metro projeleri için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a isyan etti.

İstanbul’u 14 aydır bekleten AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 75 otobüsü için hemen onay verdi. Ancak, İstanbul’un 300 metrobüs alımı 14 aydır sümen altında onay için bekliyor.

İstanbul’u 14 aydır bekleten Cumhurbaşkanlığı’ndan Konya’ya hemen onay

Îstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından İstanbul’a yapılacak olan metroya onay verilmemesi üzerine isyan etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ” Cumhubaşkanlığımız, finansını bulduğumuz 300 metrobüs alımını uygun görmemiş ve 2022 yatırım planına almamış. Sorun yok, o alımları yaparız. Ama milyonlarca İstanbullunun yaşadığı 3. Bölge’ye yapacağımız metronun finansı bile hazırken, neden onay vermediniz onu anlamadık!

Milyonlarca vatandaşın kullanacağı İncirli – Sefaköy – Beylikdüzü metrosunun yapımını kimse engelleyemeyecek. Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. NEDEN? ” ifadelerini kullandı.