İmamoğlu’ndan siyasi yasak çıkışı: Hodri meydan millet ayağa kalkar!

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:00 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 2:53 am

Haber: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine siyasi yasak getirilmek istenen ‘Ahmak Davası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözcü Tv’de konuşan İmamoğlu, “İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. ” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu hakkında açılan “Ahmak Davası”na ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

“MİLLET AYAĞA KALKAR, İKTİDAR KARAR GÜNÜNÜ GÖREMEZ”

İmamoğlu istinaf mahkemesinin aleyhine bir karar vermesi durumunda milletin ayağa kalkacağını belirterek, “İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan aklın, İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay’daki kararın sonucu göremeden gider.” ifadelerini kullandı.

“ERKEN SEÇİM GELİR”

İmamoğlu, “Ahmak Davası” nedeniyle yerel mahkemede aldığı 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının onanacağı ve 5 yıl siyasi yasak alacağına dair söylentilerine de yanıt verdi. İmamoğlu, “Her türlü duyum geliyor. Ben her şeye rağmen yargıya güvenmek istiyorum. Bu ülkenin adalet sistemine güvenmek istiyorum. Taciz değil de ne Allah aşkına? İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan aklın, İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay’daki kararın sonucu göremeden gider.” dedi.

İmamoğlu ayrıca “Bu millet ayağa kalkar. İddiamın ötesi… Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir.” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’YLA KADER BİRLİĞİ YAPTIK”

Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmeye ilişkin de değerlendirme yaptı. İmamoğlu Kılıçdaroğlu ile kader birliği yaptığına vurgu yaparak; “Ben Kemal Kılıçdaroğlu ile kader birliği yapmış bir kişiyim. Biz 2010’dan beri bir kader birliği yaptık. Biz sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iyi bir diyaloğa sahip olduk ve hep olacağız. Biz her şeye rağmen süreci farklı yerlere evirip çevirseler de biz bir birine değer veren iki insanız. Ben kendisine çok değer veririm ve ‘başımın tacı’ cümlem çok samimidir. Onun da bana çok değer verdiğini bilirim.”

Kılıçdaroğlu ile ters düştükleri konular olabileceğini dile getiren İmamoğlu, “Elbette ters düştüğümüz konular olmuştur. Özellikle değişim süreci ve sonrasındaki zaman diliminde farklı düşüncelerimiz olmuştur ama bu bizim aramızı bozamaz.16 yıldır siyasette kader birliği yapanlar bir araya geldiklerinde elbette ki siyaseti, CHP’de olanları konuşur.” dedi.

İMAMOĞLU CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de net konuşan İmamoğlu, “Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlardan korunmalıyız. Ya da bizi birbirimize düşürmeye çalışan o kişilerin kurduğu sistemlerden korunmalıyız. Eminim ki hiçbir arkadaşımız böylesi bir ortamdan kendisine ikbal arama seviyesizliğine düşmez. Ben çok ağır bir meselenin içerisinde olduğumuzun farkındayım. Çok net söylüyorum; Ekrem İmamoğlu millet nerede isterse orada olacak.” dedi.

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan aylar sonra Akşener açıklaması: Şu soruyu sormanızı isterim…

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ