Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında ‘vaat’ polemiği

Yayın tarihi: 27 Ocak 2024 Cumartesi 12:40 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi 12:53 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’un açıkladığı vaatlere “Büyük bir kısmının kes, kopyala, yapıştır gibi” dedi. Kurum’dan yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP iktidarı ile ortağı MHP’nin İBB adayı Murat Kurum arasında vaat polemiği yaşandı.

‘KES, KOPYALA, YAPIŞTIR…’

İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın test sürüşünde Kurum’un açıkladığı vaatler için “Büyük bir kısmının kes, kopyala, yapıştır gibi olması ilginç. Biz neticede 5 yılı bile dolmamış bir yönetimken bu şehri 20 yıla yakın yönetmiş bir anlayışın bugün bizim projelerimiz üzerinden proje açıklamak zorunda kalması ve İstanbul’a çağ atlatacak diye söyledikleri Kanal İstanbul’u hiç ağzına bile almaması bugün baktığımızda yine halkı aldatmaya yönelik bir yolculuğu tarifliyor” dedi.

İmamoğlu, Kurum’un taksi sorununu sayıyı artırarak çözmek istemesinin hatırlatılması üzerine de “Gerçekten trajikomik. Bir sorun iki-üç yıldır vardır anlarım. İstanbul’un taksi sorunu en son, en çok düşünen ve gündeme getiren biziz” ifadelerini kullandı.

KURUM’DAN YANIT

Kurum’dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eleştirilerine bugün yanıt geldi. İmamoğlu’nu “yarı zamanlı belediyecilik yapmakla suçlayan” Kurum, şu ifadeleri kullandı.

“İstanbul’un önümüzdeki 100 yılını anlattığımız toplantıda, İstanbul’un gerçek dertlerine gerçek sorunlarına ve taleplerine odaklanmaya çalıştık. Şimdi biz bu projeleri açıkladık, projeleri açıklayınca mevcut yönetim hemen telaşlandı. Diyorlar ki; bu projeler ‘Kopyala-Yapıştır projeleri, bu projelerden biz de faydalanabilir miyiz diye bakacağız, inceleyeceğiz’ diyorlar. Buradan Kağıthane’den onlara diyoruz ki, yarı zamanlı belediyecilik yapan, boş zamanlarında belediyeye uğrayan bir yönetimin bizi takdir etmesini asla ve asla beklemiyoruz. Bizi takdir edecek millettir.”

Kurum, seçmenin gerekli cevabı 31 Mart’ta vereceğini söyleyerek “İstanbul’un geleceği bizim yani dertli, hizmet odaklı AK Parti Belediyeciliğinin, Cumhur İttifakı Belediyeciliğinin hedefi dedik” dedi.

 

Kaynak: TELE1