İmamoğlu iddianame sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 11:47 am - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 7:53 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, “Bizi her zaman teftiş etsinler, hiçbir sıkıntı yok. Yeter ki devletin her kademesi; müfettişi, valisi, bakanı görevini layıkıyla yapsın” diye konuştu.

İmamoğlu, iddialara şöyle yanıt verdi:

“Bizim bu esprileri her gün görüyoruz yaşıyoruz. Devletin her kademesindeki insları, müfettişleri, valileri, vali yardımcılarını; adına kim derseseniz deyin, bakanları. Herkes görevini layıkıyla yapsın, biz de layıkıyla yapalım.

Bizi soruşturmaya, daha doğrusu incelemeye gelmişlerdir. Başımızın üstünde yerleri var. Müfettişler bizi her zaman teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler aynı zamanda, bizim de bunda hiçbir sıkıntımız yok. Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz.

Yeter ki herkes görevini saygın, kamu ahlakı düzeni içerisinde yapsın. Bizim kapımız ardına kadar açık. Yazışmalar yapıyoruz, yazışmalar gönderiyoruz, bize geliyor onlara cevap veriyoruz… Bizim yazdığımız yazıların ciddiyetinde yazıları diğer kurumlardan da bekliyoruz. Şu anda bizim gündemimiz bu.”

“SÖZLERİNİ MUHATTAP ALMIYORUM”

İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İddialar doğru çıkarsa İBB Başkanı’nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir” sözlerine ilişkin “Bizim gündemimizde değil. Hiç gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum” yanıtını verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TELE1’de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir iddianame hazırlığı yapıldığı iddiasında bulunmuştu.

 

 

 

 

Selçuk Özdağ duyumlar alıyorum diyerek paylaştı! İddianame hazırlanıyor