İmamoğlu iktidar arşivini açtı: Hani nerede hırsız? Kim çaldı!

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 5:45 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 6:59 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep Buluşması’nda iktidarın İBB ve kendisi hakkındaki iddialarını yayınlayarak “O kadar soruşturdular bir kişi bile suçlu çıkmadı” dedi.

Gaziantep Buluşması’nda vatandaşa seslenen İmamoğlu bir kez daha liyakat, hak, hukuk ve adalet vurgusu yaptı. Seçim vaatlerini sıralayan İmamoğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen skandal kararla tutuklanan Şehir Planlamacısı Tayfun Kahraman ve arkadaşlarının ceza evine konulmasının üzerinden bir yıl geçtiğini belirtti. İmamoğlu, “15 Mayıs’ta Tayfun Kahraman ve arkadaşlarına özgürlük gelecek” dedi.

“VİCDAN MUHSAEBESİ YAPACAĞIZ”

İmamoğlu, şunları söyledi:

Size söz Millet’in iktidarında valiler hükümetin değil, devletin ve milletin valisi olacak. Size söz memleketin her bürokratı vatandaşına eşit, siyasetine eşit olacak. Kimseye boyun eğmeyecek. Devletin bürokratı devleti temsil eder, Atatürk’ü temsil eder. Kimseye boyun eğmez. Memleketin her yeri güven dolu olacak. Kurtuluş savaşımızın, gazi şehrimize gelmek benim için büyük bir onur. TBMM iki gazilik unvanı verdi. Birini Gaziantep’e birini Mustafa Kemal Atatürk’e verdi. İkisi de canımız, ciğerimiz.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hep birlikte bir muhasebe yapmak zorundayız. Sayılardan ve istatistiklerden bahsetmiyorum. Bir vicdan muhasebesi yapacağız. Türkiye’ye yakışmayan haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı dimdik durmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda herkes eşit yaşasın, bu ülkede adalet hakim olsun diye kuruldu. Ama bugün 86 milyon insan hak, hukuk, adalet, istiyor. Devlet dairlerinde, mahkeme kararlarında adalet olsun istiyor. Gelir dağılımlarında, eğitimde, sağlıkta bütün imkanlarda adalet olsun istiyor. Devlet adaletli olma vasfını kaybederse geriye hiçbir şey kalmaz. Kalanın adı devlet olmaz.

“ADALETE OLAN İNANCIN EN ÖNEMLİ MESELESİ ALIN TERİYLE BAŞARI ZİNCİRİDİR”

Torpil ve akraba ayrımcılığı bu iktidarın her döneminde sıradanlaştı. 21’inci yüzyıl boyunca ülkenin başarılı çocuklarına ne yazık ki sırtını döndü. Bu ülkenin başarılı çocuklarını mülakatlarda elediler. Bir avuç insanın eş, dost, akrabalarını kayırdılar. Alın teriyle başarı zincirini kırdılar. Bir memleketin adalete olan inancının en önemli meselesi alın teriyle başarı zinciridir. Anneler babalar der ki, benim evladım çalışırsa devletim onu en üst makama kadar taşır. Çünkü biz Cumhuriyet’in evlatlarıyız. Cumhuriyet’i onun için kurduk. Yüz binlerce genç gözyaşları içinde mülakatlarda elenirken, tanıdıklar kolayca iş buldular. Bu her yerde aynı. Hep torpillerle işe alımlarla birçok kurum haber oldu. Gaziantep Üniversitesi de haber oldu. Aynı aileden tesadüf mü 12 tane yönetici olsun. Sanki bir ailenin her üyesinin parmağında 10 marifet ama benim ülkemin evlatlarında bir şey yok.

“TÜRKİYE AYRICALIKLI AİLELER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKACAK”

Bu hak yeme düzenini bozacağız. Türkiye ayrıcalıklı aileler ülkesi olmaktan çıkacak. Her annenin her babanın evlatları benim evladım gibi olacak. Onların hakkını yedirmeyeceğiz. Millet İttifakı işte bu partizanca tutuma son verecek. Bizim bu ülkeye sözümüz var. Cumhuriyet’i demokrasi ile devleti de adalet ile taçlandıracağız.

14 Mayıs’ta ilk adımı en güçlü şekilde atacağız. İlk adım hak hukuk adalet. Onun mücadelesini vereceğiz. İşte dilimize işleyen bu talebin temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu ülkenin en kapsamlı siyasi uzlaşmasını gerçekleştirmiş olacağız. Millet İttifakı’nı en güçlü şekilde Meclis’e taşıyacağız.

Bu haksızlıklar benim siyaset yaşamımda var. Hapis cezaları verdileri bana. Her türlü engellemeleri yaptılar. Ailemle gittiğim yerlerde mobese kameraları ile beni takip ettiler. Hatta elimi arkadan bağladım diye İçişleri Bakanı hakkımda soruşturma açtı. 31 Mart seçimlerinin hemen kazanınca arkadan her türlü iftiraları attılar. Çaldılar dediler. Terörist dediler. Bu millete sıkıştıkları anda terörist diyorlar. Millet İttifakı da “Benim 86 milyon insanım yerli ve milli benim vatandaşım.” diyor.

İKTİDARIN İDDİALARINI YAYINLADI

Soylu’nun İBB’deki terör iddialarını ve iktidarın 31 Mart seçimlerindeki ‘hırsız’ iddialarını yayınlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Biz çok kolay unutuyoruz. Bunları unutturmayın. Soruşturdular. Bir kısım insanı mahkemeye verdiler. Bir kişi bile suçlu çıkmadı. Hani nerede terörist? Nerede hırsız? Kim çaldı? Bu milletin emeğini çaldılar. Devletin tepesindeki bu kişilerin iddiaları yalan çıktı. İnsanlar gözaltına alındı. Mahkemeye çıktı. Bir kişi bile ceza almadı.”

GEZİ’Yİ HATIRLATTI

Masum insanların hayatlarıyla oynadılar. Tek derdi güzel şehircilik olan Tayfun kardeşim ve arkadaşları bir yıldır hapiste. 15 Mayıs’ta ona da özgürlük gelecek arkadaşlarına da. 13 bin oy yetmez dedi millet onlara 806 bin oyluk okkalı bir demokrasi tokadı vurdu. 14 Mayıs’ta hukuksuzluğa uğrayan kim varsa özgürlüğüne kavuşacak.

İmamoğlu yuhalatmadı! “Ağzınızı yormaya değmez”