İmamoğlu Esenler’de: Bu memlekete ucuz gıda kuyruğunu getiren bu hükümet olmuştur

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 7:17 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 8:12 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Esenler’de konuştu. AKP iktidarına ekonomi üzerinden yüklenen İmamoğlu, “Bu memlekete ucuz gıda kuyruğunu getiren bu hükümet” dedi.

Yerel seçimlere geri sayım devam ederken meydanlarda ısınmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden aday gösterildiği 31 Mart Yerel Seçimleri için Esenler’de yurttaşlarla buluştu. Burada konuşan İmamoğlu, AKP iktidarına ekonomik kriz üzerinden yüklendi. Alım gücünün düştüğünü, enflasyonun yükseldiğini vurgulayan İmamoğlu, “70-80 yaşındaki anne babalarımız ucuz gıda için kuyruğa giriyor. Bu memlekete ucuz gıda kuyruğunu getiren bu hükümet olmuştur” dedi.

İmamoğlu’ndan ‘nasıl olduysa yanlışlıkla görevi aldı’ diyen Erdoğan’a yanıt!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da yurttaşlara yaptığı hizmet tehdidini de hatırlatan İmamoğlu, ” Zaten yıllara İstanbul’da belediye ve hükümet aynı partideydi. Ne oldu? Bizim kadar Metro yapabildiler mi? 5 yılda 65.1 kilometre raylı sistem yaptık 62 istasyon hizmete geçirdik. Yıllık ortalama 13.7 Kilometre metro yaparak yerel yönetim tarihine geçtik. Onlar hükümet, belediye, kamu bankaları her şey el eleyken yıllık ortalama bizim yaptığımızın 4’te 1’i kadar yapamadılar” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Yakın geçmişte mülteci sorunu tartışılırdı şimdi gündeme bile gelmiyor. Ne oldu bu insanlar ülkeyi terk mi etti. Eğitimle ilgili çocuklarımızın sorunları var. Hiç konuşamıyoruz. Memleketin sorunu eğitim kalitesi sorunu. Adalet sorunu var. Her geçen gün insanlar adalete olan güvenini kaybediyor. Nüfusumuz yaş olarak yükseliyor. Artık genç Türkiye’den yaş ortalaması 34 olan bir Türkiye’ye gidiyor. Ama bir milletin bekasını yakından ilgilendiren bir kaçını saydım. Siz buna başkalarını da ekleyebilirsiniz. Örneğin Bağımlılık sorunu var. Çocuklarımız tehlike altında. Çocuklarımızın güvenliği önemli. Bakın garibanın çocuğunu düşünmek boynumuzun borcu. Bu halkın çocukları sahipsiz değil. Ama bu sorunların genel olarak sahipleri olan kişilerin yüzünden bu sorunları konuşamaz haldeyiz.”

“12 SENEMİZİ HİÇ ETTİ”

“Millet perişan olduğu için konuşamıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en ağır hayat pahalılığını yaşıyoruz. Neredeyse 3 haneli enflasyonun altına inmeyen enflasyon sorunuyla boğuşuyoruz. Cumhuriyet tarihinin en sefil dönemi yaşanıyor. 70-80 yaşındaki anne babalarımız ucuz gıda için kuyruğa giriyor. Bu memlekete ucuz gıda kuyruğunu getiren bu hükümet olmuştur. Mayıs seçimine giderken de ekonomi berbattı. Bu millet belki düzeltir dedi bir şans daha verdi. 10 ay geçti düzelen bir şey var mı? daha kötü oldu. Dünya Bankası veri açıkladı. 2010 yılında kişi başı milli gelir 10 bin 615 dolar. 2022 yılında 10 bin 616 dolar olmuş 12 senede 1 dolarcık ileri gitmişiz. Bunun anlamı bu hükümet 12 yılımızı hiç etti. Bir arpa boyu yol alamamışız. Bugünkü halimiz 2022 yılından daha kötü değil mi? İşte biz bu hayat pahalılığını erkenden tespit ettiğimiz için sosyal yardımları 6 katına çıkarttık. 650 binin üzerinde annenin cebinde anne kart var. Ne demişti bu projeyi açıkladığımızda ‘kimin parasını kime veriyorsunuz’ demişti. Onlara da ezberleteceğiz. Millete veriyoruz… Kent Lokantaları açıyoruz. Kreşler açıyoruz. Kreş sayısı sıfırdı kent lokantası yoktu. 100 tane kreş açtık. Bu dönem Esenlerde 2 tane açtık 2 tanesi daha geliyor. 5 bin 200 öğrenciye yurt açtık önümüzdeki dönem 15 bin olacak. Ona buna oğlunun vakfına değil. Belediyenin kendi yurdunda milletin evlatları kalacak. 100 binlerce çocuğumuza ücretsiz süt dağıttık. 26 milyon litre süt. Dalga geçtiler “görmüyoruz” diye.  Doğru görmediler çünkü bizim ahlakımız veren elin alan eli görmediği şekilde yardım eder.”

“ANLAYIŞ FARKI”

“Esenlerin çocukları da halk sütü çok sevdi. Daha fazla süt alması için yaş sınırını artıralım diyorlar. Çalışalım yapacağız. 100 bin çocuğumuza üniversite bursu verdik. Sadece Esenler anne kart sayısı 19 bin 500. Eğer bir annemiz o kartla İstanbul’u gezebiliyorsa Ekrem İmamoğlu’ndan daha mutlu bir belediye başkanı yok. Ekrem İmamoğlu’nun mega projesi süt dağıtmakmış diyorlar. Anlayış farkı. Evet Ekrem İmamoğlu’nun mega projesi çocuklara süt dağıtmak. Daha fazla dağıtacak. Asgari ücretle geçinen hanelere yıllık 10 bin lira pazar desteği vereceğim. Yılda 10 bin liralık ulaşım desteği alacak. Emekli maaşı ile geçinen hanelere halk ekmekten günde 1 ekmek vereceğiz. Gezici aş evlerimizle 75 milyon ücretsiz öğün sağlayacağız çocuklarımıza. Yeni evlenecek 100 bin çifte 30 bin lira evlilik desteği sunacağız. Bölgesel istihdam ofislerimizi güçlendireceğiz. 500 bin kişiye iş bulacağız. 45 bin haneye yeni doğan destek paketi vereceğiz. Milletin parasını millete vermeye devam edeceğiz. Esenler için yeni dönemde daha çok çalışacağız. Yıldız Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının Mahmutbey arasını Yıldızdan bitirdik. Esenlere ulaşımı kolaylaştırdık. Belediye ile birlikte her konuyu konuştuk. O parti bu parti demedik. Birbirinden insanları ayırt etmedik. Onlar belki bundan anlamadı. Ama biz bu yolda devam ettik. Mesela bu projeyi onlar istedi biz yaptık. Namık Kemal ile Yavuz Selim Yuvamız İstanbul kreşlerini açtık. Atışalanı ve Yuvamız İstanbul kreşinin yapımına devam ediyoruz. Atışalanı Sosyal Yaşam Merkezi çok güzel bir yer olacak hızla bitireceğiz. Hakkı Başar Spor Tesisini yeniledik. 2 otopark açtık 2 tane için daha çalışıyoruz. İSKİ aracılığa 1 buçuk milyar liralık alt yapı çalışması yaptık Esenler’de.”

“YILLARCA BELEDİYE DE HÜKÜMET DE SİZDEYDİ”

“Hükümetle belediye aynı partiden olmalı diye tutturdular. Zaten yıllara İstanbul’da belediye ve hükümet aynı partideydi. Ne oldu? Bizim kadar Metro yapabildiler mi? 5 yılda 65.1 kilometre raylı sistem yaptık 62 istasyon hizmete geçirdik. Yıllık ortalama 13.7 Kilometre metro yaparak yerel yönetim tarihine geçtik. Onlar hükümet, belediye, kamu bankaları her şey el eleyken yıllık ortalama bizim yaptığımızın 4’te 1’i kadar yapamadılar. Bakın yıllarca İstanbul’da belediye ve hükümet aynı partideydi. Biz 100 kreş açtık onlar sıfır. Onun için önümüzdeki dönem de açmaya devam edeceğiz. Bu millet bunlara sıfırı vermeye alıştı. Anlaşılan bu seçimde de sıfır vereceksiniz bunlara. 5 yılımızı 25 yıllarıyla kıyaslıyorlar. Ne demiştim. 18 Gün göreve geldim ya. ‘Ben bunları 18 günde deli ettim ya 5 yılda çıldıracaklar’ demiştim. Şimdi artık bu zamana kadar söyleyeyim ben sizi hiç aldatmadım. Hep kalbi de aklıda size karşı açık biri oldum. Size çok inanarak şunu söyleyeyim. Bu iktidarın kulağını bu seçimde çekmeniz lazım. Bu köprüden önce son çıkış. Bunların sizi tehdit etmesine bakmayın. Niye tehdit ediyor biliyor musunuz? Sizden korkuyor korkuyor. Ondan dolayı tehdit ediyor. Gücünüzün farkına varın. Sizden daha güçlü kimse yok. 2019’da onu değil sizin tercihinizi tercih etti bu millet. Atom karınca gibi çalıştık mı? Ne oldu peki? Korktu…”

“BİZE OY VERİN Kİ BUNLAR DA ÇALIŞSIN”

“Tüm yatırımları durmuştu… Dönüp bakmıyordu. 2019’dan sonra durdurduğu İstanbul’da o da bir şeyler yapmaya başladı. Neden? Ekrem’i görünce peşinden koşmaya başladılar. Daha dün anlatıyordu. Bak ne oldu İstanbul seni 2019’da dize getirdi. Sen de milletine hizmet etmek zorunda kaldın. Bu iktidarın ekonomiyi düzeltmesini istiyorsanız bize oy vermelisiniz. Belki akılları başlarına gelir de İstanbul’daki sorumluluk alanlarında çalışmaya başlarlar. Bize oy verirseniz belki ekonomideki o derin sorunlarla uğraşmaya başlarlar. Her oy bunlara kibir olarak gidiyor. Her oy bunlara nasıl huy olarak gidiyor biliyor musunuz? Kibir olarak. 31 Mart’ta bunlara kocaman bir demokrasi dersi vermeye hazır mıyız? Kardeşinize inanın 31 Mart’ta yeni ve güçlü bir perde açılsın.”

 

 

Kaynak: TELE1