İmamoğlu: Devlet bizi bin 19 kez akladı

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 8:02 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 9:21 pm

Haber: CEREN URAL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İftarda Rumeli Balkan Buluşması’nda konuştu. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada İBB denetimlerinden bahsederek, “Devlet bizi bin 19 kez akladı” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘İftarda Rumeli Balkan Buluşması’nda konuştu. Burada yaptığı konuşmada yurttaşlara seslenen İmamoğlu, “Tam bin 19 kez teftişe tabi tutulduk bizden önceki İBB yönetimi 147 kez incelenmişti. Soruşturmalar geçirdik ama aleyhimize hiç bir şey bulunamadı. Yanı bin 19 kere aklandık” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan emekliye: Sandıkta ders verin, tutuşurlar

“MİİLETİN PARASINI BİN 19 KEZ VERDİĞİMİZ KESİNLEŞTİ”

İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“İçinizde güçlü bir vatan sevgisi vardır. Kimliğinize ve kültürünüze çok özenle sahip çıkarsınız. Geçmişin izleri canlı olsa da hayatı sever barış ve huzur dilersiniz. İstanbul’un en değerli renlerinden birisiniz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu buluşma benim için çok kıymetli. Bir başka buluşmamız da 3 gün sonra sandıkta. Elbette onu da önemsiyoruz. Dilerim 16 milyon İstanbullu hemşerime olduğu gibi sizlere olan hizmet borcumu da layıkıyla 5 yılda yerine getirmiş gönlünüzde yer edinmişimdir. İBB Başkanlığı boyunca girdiğim tüm sınavlardan başarıyla geçtiğime inanıyorum. Benim inancım yetmez. Geçip geçmediğimin verisini 3 gün sonraki buluşmamız verecek. Sokaklarda caddelerdeki selamlaşmaları 5 yılın helalleşmesi olarak görsem de esas sonucu pazar günü verecektir. Ancak metro sınavından halkçı belediye sınavından kadın hakları sınavından iyi notlar aldığımı düşünüyorum. Bu anlamda son süreçte toplumumuzun beklentisi olan her hususta sizleri ve toplumun her kesimini başta mağdur olmuş krizin insanları yoksullaştırdığı dönemde de onların ihtiyaçlarını karşılamak konusunda da iyi puan aldığımı düşünüyorum.

Dürüstlük sınavından da iyi puan aldığımdan kuşku duymuyorum. Bana tam puanı bizzat hükümet verdi. 5 yılda bizi hiç boş bırakmadı. 3 ayı eksik zaten 5 de sayılmaz… Tam bin 19 kez teftişe tabi tutulduk bizden önceki İBB yönetimi 147 kez incelenmişti. Soruşturmalar geçirdik ama aleyhimize hiç bir şey bulunamadı. Yanı bin 19 kere aklandık. Milletin parasını sadece millete verdiğimiz bu süreçte açıkçası tam bin 19 kez millete verdiğimiz kesinleşti. Teftiş ya da müfettişlik heyeti bizi asla rahatsız etmez. Ama kıyaslandığında normalin çok çok üzerinde olunca halkımızın gözünün önünde ifade etmeden de geri tutmamalıyız diye düşünüyorum.”

“İSRAİL’LE TİCARETE SESSİZ KALMAYIN”

İmamoğlu’ndan sonra CHP Genel Başkan’ı Özgür Özel yurttaşlara seslendi. Özel’in konuşmasından satırbaşları:

“Esas beka sorunu dünyadaki güçlü ülkelerin Türkiye üzerinde hayal kurması değildir. Bu ülkenin gençlerinin diğer ülkelerde hayal kurmasıdır. 3 gün sonrası için tüm gençlere şu çağrıyı yapmak isterim. Asla enseyi karartmayın. birileri yaşam biçimine karışan rektörleri Anadolu üniversitelerine musallat ediyor, Boğaziçi’ne kayyum atıyor diye gidersek o zaman kaybederiz. Oysa biz bu salonda bulunanların dedeleri nineleri en zor şartlarda teslim olmak yerine mücadele ettikleri için buradayız.

Atatürk bu ülkeyi CHP Genel Başkanlarına emanet etmedi. Orduya emanet etmedi. Siz gençlere emanet etti. Bu emaneti hatırlatıyorum. Size güvendiğimizi bu ülkenin yarınlarının umudunun siz gençlerde olduğunu hatırlatıyorum. Size yakışan şekilde bu ülkeye sahip çıkmanızı bekliyorum. Bunun en kısa şekli pazar günü sandığa gitmek ve Atatürkçülere, Atatürk’ün partisine oy vermektir.

Sahurla İftar arasında değildir sadece oruç. Ağzın orucu iftria atmamakken, kulağın orucu kötü söz duymamak duysa da bağışlayıcı olmaktır. Zihnin orucu güzel şeyler için plan yapmaktır. Kalbin orucu da dünyanın neresinde bir küçük kalp korkuyla çarpıyorsa onu duymaktır. Bugün Filistin’de İsrail’in aylardır sürdürdüğü saldırılarda 30 binin üzerinde şehitlerimiz vardır. Ülkeyi yönetenlerin akrabalarının İsrail’le ticarete sessiz kalmamaları gerekiyor. Dünya kamuoyu önünde de Türkiye’ye yakışmayan bir tutum olduğunu söylüyorum. “

Kaynak: TELE1