Ekrem İmamoğlu’ndan emekliye: Sandıkta ders verin, tutuşurlar

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 5:15 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 6:36 pm

Haber: Özlem Aktürk

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu emeklilere “Siz bunlara sandıkta derslerini verin bunlar hemen kendine gelir. Ne yapalım diye tutuşurlar” diye seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Halk Buluşması’na katıldı. Hükümete yüklenen İmamoğlu “Ne dediler geçen sene genel seçimde? ‘Biz artık mülakat sistemini kaldıracağız’ Kalktı mı? Kaldırmazlar. Geçenlerde ne dediler? ‘Emekliye verilecek fark bütçeye yük’ dediler. Siz bunlara sandıkta derslerini verin bunlar hemen kendine gelir. Ne yapalım diye tutuşurlar” dedi.

Bakanların seçim çalışmasına katılmasına tepki gösteren İmamoğlu “Bütün kabine burada. Biri Pendik’te biri Sancaktepe’de birisi Fatih’te öbürü Bahçelievler’de dolaşıyorlar mı? Hatta şarkı söyleyip eğlenenler de var. Bakıyorsun İçişleri Bakanı bu seçimin güvenliğinden sorumlu, Adalet Bakanı süreçteki olaylardan sorumlu, Sağlık bakanı sağlıkla ilgili süreçten sorumlu. Bakanlıkları boşaltmışlar koşa koşa gelmişler ve bura Ekrem İmamoğlu’nun karşısında birleşmişler. Şimdi bunun birkaç tane anlamı var. Bir adaylarına güvenmiyorlar. Yazık değil mi arkadaşınıza? Bakan arkadaşınızı mahcup duruma düşürmüyor musunuz?” diye konuştu.

İmamoğlu, kalabalığın “Ceketi çıkart kolları sıva” sloganlarına da “Dur azıcık ısınalım” diye yanıt verdi. Daha sonra ceketini çıkardı.

İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“122 kilometre diyorlar 25 yılda yaptıklarının yarısından daha fazlasını bu kardeşiniz ekip arkadaşlarıyla 5 yılda yaptı. 65 kilometre. Yani adımlasam nasıl adımlarım bilmiyorum ama.. Bir gün bir adımın bir kilometre etmediğini gösterecekler ona ama ne zaman bilmiyorum.

(Dövizleri okudu) ‘17+1 gol İmamoğlu’ demiş ‘Ne sağı ne solu tek yol İmamoğlu’ demiş bu duyguya layık olmak dünyanın en güzel hissi benim için. ‘Küçükköy’e hoş geldiniz’ bakınız tam isteğim afiş bu. Küçükköy’e hoş geldiniz diyor altına da yazıyor ‘İstanbul’un muhafızları’. Hepiniz. Ne güzel şeyler yazmışsınız.

‘SEÇİMDE KÖFTECİSİ DE BAKANI DA EŞİT’

31 Mart’a kaç gün kaldı? Bunu da adımlayayım mı? Üç gün sonra seçim. Bu seçimi niye seviyorum biliyor musunuz? Bu seçimde herkes eşitleniyor. Milyarderi de eşit bakkalı da eşit. Köftecisi de eşit bakanı da eşit. Fabrikatörü de bir oy kullanacak motokuryemiz de eşit. Bu bize Cumhuriyetin hediyesi. Bu güzel Türkiye Cumhuriyeti’ne ne kadar minnettar olsak az. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için hepimiz hep birlikte oy kullanmaya gideceğiz.

Bu millet buyruğu emredeni sevmez. Bu millet talimat vereni sevmez. Bu millet idareci olanın milletine had bildireni varsa o idareciyi de sevmez. Zaten bu güzel sistem bize ne vermiş biliyor musunuz? Cumhuriyetin yöneticileri vatandaşına karşı had bildiren değil vatandaşına karşı haddini bilen olmalı. Ben bu şehrin her meydanında erkanlarında her konuşmayı yaparken Yaradan şahit her kelimeye dikkat ediyorum.

İmamoğlu: Öyle bi demokrasi dersi vereceğiz ki bir daha hiçbir iktidar kuralların dışına çıkmaya cesaret edemeyecek

Kötü söz meydanlarda söylenir mi? Şu Ramazan ayında iftira atılır mı? Ramazan ayında kumpasla yalanla insanlara söylenen kötü sözlere bir oy için her yol mubahtır anlayışıyla hareket edilir mi? Onun için bizim meydanlarımızda sevgi saygı çocuklar var. Dünya güzeli genç kızlarımız var, yakışıklı delikanlılarımız var, hanımefendilerimiz, teyzelerimiz, ablalarımız var. Ben onlara konuşurken sanki evden annem beni dinliyor ağzından kötü söz çıkarsa dilime biber sürer. Kötü söz yok iyi şeyler konuşacağınız.

‘SİZ BUNLARA SANDIKTA DERSLERİNİ VERİN KENDİNE GELİR’

Bunlar seçim gelince bir anda huyları değişiyor. Bunlar ricada bulunmaya başlıyor. Hemen yumuşatıyorlar. Seçimden seçime. Ama seçim bitince ne biliyorlarsa onu yapıyorlar. Ne dediler geçen sene genel seçimde? ‘Biz artık mülakat sistemini kaldıracağız’ Kalktı mı? Kaldırmazlar. Geçenlerde ne dediler? ‘Emekliye verilecek fark bütçeye yük’ dediler. Siz bunlara sandıkta derslerini verin bunlar hemen kendine gelir. Ne yapalım diye tutuşurlar.

‘ANKARA’DAN KABİNE GELDİ’

Bunlar niye şaşırdılar ben size anlatayım. Hani güzel bir şarkı vardı ‘Ankara’dan abim geldi’ diye. Şimdi bu şarkıyı değiştirdik. ‘Ankara’dan kabine geldi’ Bütün kabine burada. Ekrem İmamoğlu’na karşı çalışıyorlar mı? Biri Pendik’te biri Sancaktepe’de birisi Fatih’te öbürü Bahçelievler’de dolaşıyorlar mı? Hatta şarkı söyleyip eğlenenler de var. Bakıyorsun İçişleri Bakanı bu seçimin güvenliğinden sorumlu, Adalet Bakanı süreçteki olaylardan sorumlu, Sağlık bakanı sağlıkla ilgili süreçten sorumlu. Bakanlıkları boşaltmışlar koşa koşa gelmişler ve bura Ekrem İmamoğlu’nun karşısında birleşmişler. Şimdi bunun birkaç tane anlamı var. Bir adaylarına güvenmiyorlar. Yazık değil mi arkadaşınıza? Bakan arkadaşınızı mahcup duruma düşürmüyor musunuz?

‘ALLAH BİLİR KENDİLERİNE FAZLA MESAİ YAZDIRIRLAR’

İki bu kadar önemli işleri var Türkiye Cumhuriyeti devletimizin. Şimdi her bakanlığın işlerini sayacak değilim. Git enflasyonla uğraş, seçim güvenliğiyle uğraş, git hastanelerde yaşanan sorunlarla ilgilen. Ama bunlar buraya geliyorlar. Hem de raporlu da gelmiyorlar Allah bilir kendilerine fazla mesai de yazdırırlar. Bunlar atanmış arkadaşlar. Belki içlerinde utanma huyu olan vardır da utanır diye konuşurum bu kadar. Utansın diye konuşuyorum. Türkiye Cumhuriyeti bakanı ağır olacak görevini yapacak. Herkesin ona eşit gözle bakmasını sağlayacaksın.

Pazar’a hazır mıyız? Bunlar mertçe mücadele etmeyi seçmediler. Biz pazar günü mertçe o asil oyumuzu gidip milletimizin şehrimizin geleceği için kullanmaya hazır mıyız?”

Hakan Bayrakçı: İmamoğlu önde görünüyor

Kaynak: HABER MERKEZİ