İmamoğlu davasında yargılanan sanıkların adli kontrolleri kaldırıldı: Ağır ceza mahkemesi talebi

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 1:21 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 1:21 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingindeki taşlı saldırı davasında sanıkların adli kontrol şartı kaldırılırken dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talep edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimleri öncesi Erzurum’da düzenlediği mitingde meydana gelen taşlı saldırının davası Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, 28 sanıktan 25’inin savunmasını dinledi ve sanıkların adli kontrol şartının kaldırılmasına hükmetti.

AĞIR CEZA TALEBİ

Ekrem İmamoğlu’nun avukatları ise yaşanan olayın Madımak ve Menemen benzeri bir linç girişimi olduğunu savunarak dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Avukatlar, “Burada yaşanan bir linç girişimidir. Menemen ve Sivas olaylarının benzeridir. Emniyet görevlilerinin burada olmamasını kabulü mümkün değildir. Sanıkların münferit olarak olay mahaline geldiklerinin iddianamede yazması utanç vericidir. Bugün linç girişimine uğrayan İBB Başkanı değil de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olsaydı yargılama bu suçlama ile mi yapılırdı? Yoksa sanıklar tutuklu olarak bir ağır ceza mahkemesinde öldürmeye teşebbüs suçundan mı yargılanırdı? Fotoğraflar, miting öncesi atılan tweetler ortada, yaralananların durumu, atılan taşların büyüklüğü bu davanın kasten adam öldürmeye teşebbüs olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle görevsizlik kararı verilerek dosyanın Erzurum Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu çocuklarla futbol oynadı