İmamoğlu: Davama bakan hakime ‘ceza ver seni ağır ceza reisi yapalım’ denilmiş midir?

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 10:55 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 11:47 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davaya bakan ilk hakimin ‘siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi’ dediği iddiası hakkında konuştu. İmamoğlu, “Üst yargı yetkilisi  İmamoğlu’na ceza ver seni reis yapalım demiş midir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’ye konuk oldu. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un gündemine ilişkin soruları yanıtladıktan sonra YSK üyelerine hakaretten yargılandığı dava hakkında konuştu. İmamoğlu’na Gazeteci Barış Terkoğlu’nun gündeme getirdiği, davaya bakan eski hakimin “İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi” iddiası soruldu. İmamoğlu, iddianın kulağına geldiğini söyleyerek hakime ‘ödül’ teklifi yapıldığını öne sürdü.

İmamoğlu konu hakkında şunları söyledi:

“Acı bir şekilde bunları dinlemiştim. Barış Terkoğlu’na Murat Ağırel’e sizler de çok değerli yazılarda tespitlerde bulundunuz teşekkür ediyorum. Bu mesele bir yargı meselesi değil. Bu kötü bir şey yapmış yargılama süreci değil. İnsanların benden dinlemesini istiyorum. Seçimden sonra Strazburg’a gidildi. 17-18 belediye başkanı davet edildi. AK Partili, CHP’li İYİ Partili HDP’li var. Çağrılmalarının sebebi yerel yönetimler raporu üzerinden Türkiye konuşulacak. Daha da önemlisi konseye yazı yazıp gelin diyen bizim hükûmetimiz. Raporu çıkarın diyor hükûmet. Biz de seçimden sonra gidip birçok konuyu alan konuşma yapıyoruz. Bu konuşmadan sonra AK Partili belediye başkanı da tebrik ediyor. İsmini vermeyeyim yakarlar adamı. Bir günde istifa ettiriyorlar. Bir günde FETÖ’cü ilan ediyorlar. Hatta bugünde bir sene öncesinden bir belge ile o adamı FETÖ’cü ilan ediyorlar ama görevde. Şaşkınım.

(YSK hakaret davasına bakan eski hakim) Madem ki bu hakim bir  FETÖ’cü, dosya numarası veriyorum 2020. Bu hakim hakkında HSK Birinci Daire’nin verdiği karar nedir? Soruşturmaya gerek yok. FETÖ hakkında. Bugün bir basın kuruluşu haber yapıyor. Ne kadar aşağılık bir durum. Bir hakim tanımam etmem daha ileri utanmamışlar benim davaya FETÖ’cü atamışlar. Çünkü atamanın olduğu dönemde bu dosya açılıyor. Helal olsun o hakime gidiyor ben değilim diyor.

Şimdi benim yargılandığım davada hakimi bu davaya atayalı bir yıl olmamış. En az 2 yıl daha bu görevde kalmalıydı teamüle göre. Bir yıl öncesinde bu beyefendi hakim, ve koşullarına uygun olmaması haliyle niçin Samsun’a ataması yapıldı?

“İMAMOĞLU’NA CEZA VER SENİ REİS YAPALIM”

Üst yargı yetkilisi makamını söylemeyeceğim. Kişiler tarafından gel sen İmamoğlu’na ceza ver. Seni ağır ceza reisi teklifi yapılmış mıdır? Bunları duyuyorum. İmamoğlu’na ceza ver seni reis yapalım denilmiş midir?

İmamoğlu davasının hakimine ‘telkin’ iddiası Meclis gündeminde

Bir başka mahkeme başkanının sürgününü gösterilerek tehdit edilmiş midir? Verilenin yapılırsa sorun yaşamayıp ödüllendirileceksin denilmiş midir?

Avrupa’dan döndüm zatı muhterem şahsiyet, hayatı yalan dolu şahsiyet sen nasıl bizi yurt dışında şikayet edersin diye hakaret etti. Devlet insanı gibi davranmıyor. O kadar konu var ki anlatabileceğim… Bu hakareti yapıyor basın bunu soruyor ben de bunu iade ediyorum diyorum. Lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diyorum.

Sayın bakanın birkaç şeyini de hatırlatmak isterim. Seçimi iptal edenlerin birincisi sırasında ilk dörtte sayın Soylu vardır. Bir TV yayınında diyor ki bir muhabir ‘çalındı mı’ diyor. Olmaz mı diyor. FETÖ’cü muamelesi yapıyor. Böyle bir takım atıf yapıyor ve 700’ün üzerinde terörist var diyor sandıkta. Unutuluyor bunlar ne oldu terörist çıkmadı.”

“HER ŞEYİ YAPABİLİRLER”

İmamoğlu, 11 Kasım’da duruşması görülecek davadan siyasi yasak çıkmasını bekliyor musunuz sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Her şeyi yapabilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti’ne güvenmek istiyorum. Ekrem İmamoğlu’na siyasi ceza vermek. İmamoğlu’nu siyaseten cezalandırılamaz. İnşallah böyle bir şey yaşanmaz. ‘Seçim iptal edilir mi’ dediler. Dedim ki inşallah etmezler. Edilirse fark atarız dedim. ”

SÖZCÜ GAZETESİ İDDİALARINI REDDETİ

Ekrem İmamoğlu’nun aleyhine yapılan haberler nedeniyle Sözcü gazetesinin imtiyaz sahibi Burak Akbay’ın annesinin evine zabıta ekibi yolladığı iddia edildi. İmamoğlu, iddialara reddetti. İmamoğlu şunları dile getirdi:

Şimdi bu işlerin detayına girmeyi zerre yakıştırmam. Bir kere benim karakterimi mücadelemi bilen o gazete içerisinde kapıdaki bekçisinden en kıymetli yazarlardan diğer kişiliklere kadar bilen çok insan var. O kurum hakkında bir detaya girmek benim için zûl olur. Ekrem İmamoğlu, bir yere zabıta göndermesi… Bazen bir kişi kendinde bildiği bir şeyi kendine yakıştırır. Basının yüzde 90’ını benim aleyhimde. Kimin kapısına yollamışım zabıta. Böyle şey olur mu?  Üstüne İmamoğlu’na lakap takacaksınız. Her yere zabıta gidebilir benimle ne alakası var.

Benim bir zabıtanın bir yere gidip gelmesi ile ne alakam olabilir. Kiminle İmamoğlu’nu karıştırıyorlar. Benim böyle bir derdim yok.

“KİMSE İMAMOĞLU MAKAMINI KULLANARAK ZULÜM ÇEKTİRDİ DİYEMEZ”

Ben mahkeme kurmam onların bahsettiği gibi yönetici olmam. Her gün aleyhime konuşan insanlara adil gözle baktım. Kimseye düşmanlık yapmadım yapmam. Kimseye küslük yapmam. Kimseye karşı bir tahakküm kurmam. Allah korusun bir kişi iddia edemez. 8.5 senedir belediye başkanıyım İmamoğlu’nu makamını kullanarak zulüm çektirdi diyemez.

“SORUNU ONLARA SORUN BENİM HİÇBİR SORUNUM YOK”

Sorunu onlara sorun benim hiçbir sorunum yok olmayacak. Eski dost düşman olmaz. Kendileri düşünsün. İşleyiş kurum her şey belgelidir zaten kişisel bir alan değil. İmamoğlu’nun bugün yaptığı 1 yıl sonra çıkar.

Polis koleji meselesini haber yapmayacak da ne yapacak haber yapacak tabii. O haberi yapan sayın Çiğdem Toker orada. O işin sorumlusu olan KİPTAŞ genel müdürünü arayıp hangi bilgi belgen varsa Toker ile paylaşacaksın diyen benim.

Bizim böyle bir hesabımız olmaz. Tekrar ifade edeyim basın özgürlüğüne inanan biriyim. Belediyemizin kapısı her gazeteciye açık.

“GİDİLMESİ RUTİN KONTROL”

Rutin kontrole gidilmesi Boğaziçi imar çünkü hassas bir yer. Öbürü dayak yiyebiliyor saldırıya uğrayabiliyor bu yüzden kalabalık zabıta. İBB Genel Sekreteri’nin evine zabıta gitmiş belgeli. Bunu buradan ilişkilendirmeyi zûl buluyorum. Herkesin yolu açık olsun. Ben işimi yapıyorum yapmaya devam edeceğim. Onların işi medya.”