İmamoğlu çiftinden İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine sert tepki

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 12:22 pm - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 12:22 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek Kaya İmamoğlu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösterdi. Dilek Kaya İmamoğlu, “Sözleşmeden çekilmek kabul edilemez” derken Ekrem İmamoğlu da “Her şeye rağmen kazanan kadınlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname doğrutlusunda Türkiye, İstanbul Sözleşmesi‘nden ayrıldı. Sözleşmenin feshedilmesi kadınların ve yurttaşların tepkileriyle karşılaşırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek Kaya İmamoğlu’ndan da tepki gecikmedi.

Hukukçulardan İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Kararnameyle çıkılamaz

İstanbul Sözleşmesi’nin önemini hatırlatan Dilek Kaya İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Sözleşmesi’nin temelini şiddetin önlenmesi, kadının korunması, şiddet uygulayanların adalete teslim edilmesi oluşturuyor. Bu temel ne kadar açık ve bu ülkenin tüm kadınları için hayati ise sözleşmeden çekilmek de bir o kadar kabul edilemez.”

“KAZANAN KADINLAR OLACAKTIR”

“Her şeye rapmen kazanan ‘eril akıl’ değil kadınlar olacaktır” diyen Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır. Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır.”