İmamın ardından AKP’li Yazıcı doktorları hedef aldı

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 1:02 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 1:03 pm

AKP’li Hayati Yazıcı, öldürülen arkadaşlarının ardından iki günlük grev yapan doktorları hedef aldı. Yazıcı, “Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir göreve protestoya giremez, girmemesi gerekir” dedi. Konya’da da bir imam kürsüden imamları hedef almıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize’de gerçekleşen bayramlaşma programına katıldı. Programın ardından gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Türk Tabipleri Birliği kapatılmalıdır” ifadeleri hakkında soru yöneltilen Yazıcı, şunları söyledi:

“O alana girmem, tecrübeli bir siyasetçiyim. Elbette demokratik ülkelerde, hukukun egemen olduğu ülkelerde, hukuk kurallarının içerisinde olduğu ülkelerde her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır. Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir protestoya giremez, girmemesi gerekir. Bana göre o mesleğin etik kuralları ile bağdaşmaz. Bunları zorlayan, bunları yok sayan gerek bireysel gerekse örgütsel yapılar varsa bunlar yanlış yapıyor demektir. Ama bunun ötesinde başta da ifade ettim; protesto edebilir, eleştirisini ortaya koyabilir. Bununla ilgili hizmetin yürümesini, özellikle acil sağlık hizmetinin yürümesini engelleyecek bir eylem, etüdün içerisinde olamaz. Bu, mesleğin özü ile bağdaşmaz.”

İMAM DA HEDEF ALMIŞTI

Konya’da da geçtiğimiz hafta bir imam cuma hutbesinde çıktığı kürsüden doktorları hedef almıştı. Katledilen meslektaşları için grev yapan doktorlarla ilgili konuşan imam hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İmam doktorları hutbede hedef aldı: İğnen yapılmazsa öldürmez misin, dövmez misin?