İmamı bıçaklayan saldırganın aylık 500 bin lira geliri varmış

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 6:08 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 9:50 am

İstanbul’da Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişiyi bıçakla yaralayan şüpheli Ömer Salgın tutuklandı. Salgın savcılıkta verdiği ifadede, “Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir” dedi. Öte yandan saldırgan aylık 500 bin lira geliri olduğunu söyledi.

İstanbul Fatih Camisi’nde dün akşam imam Galip Usta ile Bilal Erdem’i bıçakla yaralayan Ömer Salgın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Ömer Salgın, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” suçundan tutuklan Salgın cezaevine gönderildi.

BURSA’DAN İSTANBUL’A GELMİŞ

Polis soruşturması sonucunda şüphelinin Bursa’dan saat 15.00 sıralarında İstanbul’a geldiğini ve doğrudan Fatih Camisi’ne gittiğini tespit etti. Şüphelinin Bursa’dan geldiği otomobil ise hemen yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada 2 adet dini içerikli kitap, diz üstü bilgisayar, 2’si esi 3 tane pasaport ve bir cep telefonu bulunduğu belirtildi.

AYLIK GELİRİ 500 BİN LİRA

Fatih Camii imamına saldıran şüpheli savcılık ifadesinde ticaretle uğraştığını, aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu öne sürdü.

 

İmamı bıçaklayan provokatör bir gün önce de kimyagere saldırmış!

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Milliyet’te yer alan habere göre, şüpheli Ömer Salgın, savcıya verdiği ifadede, “Okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim” dedi. Tekbir getirdiğini söyleyen şüpheli sonrasında olanları ise hatırlamadığını ileri sürdü.

Şüpheli Salgın savcıya verdiği ifadede evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Ticaretle uğraştığını söyleyen Salgın, aylık ortalama gelirinin ise 500 bin lira olduğunu söyledi. Daha önce ailevi problemler yaşadığını söyleyen Ömer Salgın, “Bildiğim kadarıyla bir sağlık problemim yoktur. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Beş vakit namaz kılan biriyim” dedi. Fatih Camii’ne vakit namazları için gittiğini söyleyen şüpheli, “En son ortağım olan Samet N. isimli şahsın eski eşim olan M.S ile ilişkisinin olduğunu öğrendim. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

“ÖFKEMİ İMAMA YANSITMIŞ OLABİLİRİM”

Olayda kullandığı çakının kendisine ait olduğunu söyleyen şüpheli, “İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim. Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir” dedi.

BABASI DA İFADE VERDİ

Olayın ardından Salgın’ın babası H.S. de ifadeye çağırıldı. Bursa’dan gelen baba H.S., polise verdiği ifadede oğlunun 2 kere evlenip boşandığını, bir süre önce işlerinin de kötüye gitmeye başladığını ve 1-2 ay önce dini konulara merak sardığını söylediği öğrenildi.

“SUSMA” HAKKINI KULLANDI

Şüpheli, hastanedeki tedavisinin ardından tekrar Cinayet Büro Amirliğine getirildi. Ancak avukatı aracılığı ile ifade vermek istemediğini belirten Ömer Salgın’ın, “Susma” hakkını kullandığı belirtildi.

İmamoğlu’ndan saldırıya uğrayan Fatih Camii imamına ziyaret

Kaynak: TELE1