İmamı bıçaklayan provokatör bir gün önce de kimyagere saldırmış!

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 4:53 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 10:22 pm

Fatih Camii İmamı Galip Usta’yı bıçakla yaralayan Ömer S.’nin bir gün önce Bursa’da bir kimyageri darp ettiği ortaya çıktı.

Fatih camisi imamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan ile ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir detay ortaya çıktı.

Bursa’dan hususi aracıyla dün sabah saatlerinde İstanbul’a geldiği saptanan Ömer S.’nin, cinayet büro amirliğindeki sorgusu sürüyor. Yapılan çalışmalarda şüphelinin ilk ikindi namazında slogan attığı ve dışarı çıkarıldığı, ikinci gelişinde ise cami İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakladığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan profiline göre, Bursa’da yaşadığı öğrenilen şüphelinin bir gün önce bir kimyageri darp ettiği öğrenildi.

TUTUKLANDI

İstanbul Fatih Camii imamı Galip Usta ile Bilal Erdem’i bıçakla yaralayan Ömer Salgın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Ömer Salgın, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” suçundan tutuklan Salgın cezaevine gönderildi.

İmamoğlu’ndan saldırıya uğrayan Fatih Camii imamına ziyaret

Kaynak: TELE1