İlker Çakıroğlu cinayetinde savcılığa sunulan dilekçe fotoğraf albümünü ortaya saçtı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 7:35 am

Yeraltı dünyasının hesaplaşması olduğu iddia edilen İlker Çakıroğlu‘nun ölümüyle ilgili ilgili savcılığa suç duyurusu yapıldı. Çakıroğlu’nun ailesinin savcılığa sunduğu dilekçe, cinayetin baş şüphelilerinin MHP ve suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile bağlantılarını ortaya çıkardı. Dilekçede, “Bu durum şüphelilerin siyasi himaye gördüklerinin dolayısıyla rahat rahat vukuatlar gerçekleştirebildiklerinin kanıtıdır” denildi.

İstanbul’da işkence edilerek öldürülen yer altı dünyasının tanınan isimlerinden İlker Çakıroğlu’nun ailesi, cinayetle ilgili üç ismi işaret ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘Kasten öldürme’, ‘eziyet’ ve ‘tehdit’ suçlarının işlendiği belirtilen suç duyurusunda, şüpheli Fuat Çakıroğlu, Hasan Çakıroğlu ve Ayhan Çakıroğlu’nun yargılanması talep edildi.

Özlem Çakıroğlu, eşinin 30 Ocak gününde yeraltı dünyasında çeşitli suç faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilen aile üyeleri Fuat, Hasan ve Ayhan Çakıroğlu ile görüşmeye gittiğini ve bu kişilerin cinayetin baş şüphelilerinden olduğunu ifade etti.

İlker Çakıroğlu’ndan kafeteryada gerçekleştirildiği belirtilen görüşme sonrasında bir daha haber alınamadı ve emniyete yapılan ihbarın ardından Koç Üniversitesi Hastanesi’nde bir otomobilin içinde darp edilmiş bir şekilde ölü bulundu. Hastane bahçesine henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından getirilen Çakıroğlu’nun, vücudunda işkence izlerine rastlanıldı.

BirGün Yazarı Timur Soykan’ın aktardığı bilgiye göre; Polisin, ailenin şikayeti üzerine cinayetle ilgisi olduğu düşünülen Fuat ve Ayhan Çakıroğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişiyi aradığı öğrenildi.

CİNAYETTE MHP İZİ

Cinayetin baş şüphelilerinden Hasan Çakıroğlu’nun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkan Yardımcısı olduğu öğrenilirken, diğer şüpheli Fuat Çakıroğlu’nun ise partinin üst düzey isimleriyle yan yana kareleri olduğu ortaya çıktı. Öte yandan savcılığa sunulan suç duyurusunda; Çakıroğlu kardeşlerin, ülkücü kimliğiyle tanınan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, MHP’li milletvekilleri Celal Adan ve Feti Yıldız ile de bir araya geldiği bilgisi yer aldı.

Fuat Çakıroğlu (solda), MHP Milletvekili Feti Yıldız (sağda)

Dilekçede şüphelilerin siyasi bağlantılarına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Şüphelilerin ülke çapında tanınan Alaattin Çakıcı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin önde gelen isimlerinden Celal Adan ve Fethi Yıldız ile fotoğraflarını görmekteyiz. Ayrıca şüpheli Hasan Çakıroğlu, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısıdır. Bu durum şüphelilerin siyasi himaye gördüklerinin dolayısıyla rahat rahat vukuatlar gerçekleştirebildiklerinin kanıtıdır. Ayrıca bu durum muhakemenin manipüle edilme riskinin olduğunu da gösterir. Sayın savcılık bu duruma mahal vermemelidir.”

Celal Adan ile Fuat Çakıroğlu aynı karede

‘3 ÇOCUK BABASIZ KALDI’

İlker Çakıroğlu’nun ölümü ardından ailede 3 çocuğun babasız kaldığına dikkat çekilen dilekçede, şu satırlar yer aldı:

“Yaşanan bu elim olay nedeniyle aile dağılmış, bir kadın dul, 3 çocuk ise babasız kalmıştır. Sayın savcılığınız tarafından yapılacak gerekli tahkikatlar ile faillerin tespit edilerek en ağır cezanın verilmesi bir nebze olsun bu kişilerin yüreğine su serpecektir”

İlker Çakıroğlu

ŞİŞLİ’DEKİ OTELE ÇÖKÜLDÜ

İddiaya göre; İstanbul Şişli Bomonti’deki bir otelin ortakları arasındaki uyuşmazlıkta ‘mafya’ devreye girdi. Otelin hisselerinin bir kısmı İlker Çakıroğlu’na devredildi. Ayrıca bu iş için 30 milyon TL alındı. Fuat Çakıroğlu, kendi adının kullanıldığını savunarak bu otelin hisselerini ve 30 milyon TL’yi istedi. İlker Çakıroğlu’nu bu nedenle 29 Ocak 2024 akşamı, Kadıköy’deki meyhaneye çağırmıştı. Eşinin ifadesine göre, İlker Çakıroğlu tedirgindi ve ailesi saat 02.00’den sonra O’na ve Fuat ile Ayhan Çakıroğlu’na ulaşamadı. Sabah ise Koç Hastanesi önündeki araçta İlker Çakıroğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı.

ŞÜPHELİLER RACON MASASINDAKİ CİNAYETLE TANINDI

Şüphelilerden Fuat Çakıroğlu, 46 yaşında ve çeşitli cinayet suçlamaları sebebiyle 24 yıl cezaevinde kaldı. Fuat Çakıroğlu ve Ayhan Çakıroğlu, iki yıl önce 20 Aralık 2021’de Susurluk Çetesi hükümlüsü eski polis Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Arslan ile Kalamış Marina’daki bir lokantada aynı masada buluştu. 25 milyon dolarlık bir yat ve çeşitli inşaat işlerindeki husumetlerde iki mafya grubu da devreye girmişti. İddiaya göre; Bandırmalıoğlu, farklı mafya gruplarıyla yakınlığını anlatmaya başlayınca Fuat Çakıroğlu tepki gösterdi. Tartışma büyünce silahlar konuştu. Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan silah çekerek ayağa kalkıp ateş etti. Karnından vurulan Fuat Çakıroğlu, Ziya Bandırmalıoğlu’ndan silahı alarak karşı ateş açtı. Bu arada Ayhan Çakıroğlu ve adamları iki eski polise onlarca kez ateş ederek öldürdü. Olayla ilgili yazılan iddianamede müebbet hapisleri istenen Çakıroğlu kardeşler, meşru müdafaa kararıyla 2 yıl 8 ay hapis cezasıyla kurtuldu ve kısa sürede tahliye oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“1. Müvekkillerimden Özlem Çakıroğlu maktul İlker’in eşi, Sonay Gündüz ise maktulün kardeşidir.

2. Müvekkillerimden Sonay GÜNDÜZ 30/01/2024 tarihinde emniyette vermiş olduğu ifadesinde (Ek-1 müvekkile ait ifade tutanağı) maktul İlker’in ortadan kaybolduğu 29/01/2024 tarihinde en son uzaktan akrabaları olan şüpheliler Fuat Çakıroğlu, Ayhan Çakıroğlu Ve Hasan Çakıroğlu ile telefonda görüştüğünü, şüphelilerin maktulü görüşmek için mekanlarına çağırmaları üzerine maktulün 21:00 sıralarında şüphelilerle görüşmek üzere evden ayrıldığını ifade etmiştir.

3. Şüphelilerden Ayhan Çakıroğlu 532… numaralı cep telefonundan maktul İlker’i arayarak “Ağabeyim Fuat Çakıroğlu seninle görüşecek bizim kafeye gel” demiştir. Şüphelilerin maktulü görüşmeye çağırma nedeni ise şüphelilerin iddiasına göre maktul İlker’in avukatı olan Avukat Bülent AYBİRDİ’nin şüphelilerden Fuat Çakıroğlu’nun ismini kullanarak insanları tehdit etmesi ve kendisine rant sağlamaya çalışmasıdır.

4. Şüphelilerden gelen telefona istinaden maktul İlker, 29/01/2024 tarihinde saat 21:00 sularında Karaköy’de bulunan ve şüphelilere ait olan Gamsız Meyhane isimli iş yerine bu şahıslar ile görüşmek için gitmiştir. Bu saatten sonra uzun süre maktul İlker’den haber alınamamıştır. Maktulün 30/01/2024 saat 01:57’de eşi Özlem ÇAKIROĞLU’na göndermiş olduğu “iyiyim” şeklindeki mesajından sonra bir daha maktulden haber alınamamıştır.

5. Müvekkiller, Maktul İlker’den uzun süre haber alamamışlardır. Şüphelilerden Hasan Çakıroğlu’nu defalarca arayan müvekkiller şüpheliye ulaşamamışlardır. Daha sonra şüpheli Hasan telefonunu tamamen kapatmıştır. Şüphelinin müvekkillerin telefonlarına geri dönüş yapmaması ve telefonunu tamamen kapatması üzerine müvekkiller endişeye kapılmış ve hemen karakola giderek durum hakkında polislere bilgi vermişlerdir.

6. Diğer Müvekkilim ve maktulün eşi olan Özlem Çakıroğlu da emniyette vermiş olduğu ifadesinde maktul İlker’e 29/01/2024 tarihinde Ayhan Çakıroğlu’ndan telefon geldiğini şüphelinin maktul İlker’e “Ağabeyim Fuat Çakıroğlu seninle görüşecek bizim kafeye gel” dediğini, maktulün de 21:00 sularında Karaköy’de bulunan Gamsız Meyhane isimli iş yerine bu şahıslar ile görüşmek için gittiğini giderken de maktulün endişeli olduğunu bildirmiştir.

7. Şüphelilerden Fuat Çakıroğlu 532… numaralı telefonu, Ayhan Çakıroğlu 532… numaralı telefonu, Hasan ÇAKIROĞLU ise 532… numaralı telefonu kullanmaktadır. Maktul ilker ise 546… numaralı cep telefonunu kullanmaktaydı. Bu telefonlara ilişkin görüşme kayıtlarının dosya içerisine celp edilmesi halinde şüphelilerin Maktülü görüşmek için mekanlarına çağırdıkları sabit olacaktır.

8. Uzun süren arayış neticesinde Maktul İlker, Koç Hastanesinde bir araç içerisinde ölü halde bulunmuştur. Maktulün, Şüpheliler ile gece vakti görüşmeye gitmesinden sonra işkence edilmiş, başına demirle vurulmuş ve dövülmüş halde ölü bulunması, maktulün şüpheliler tarafından öldürülmüş olma ihtimalini kuvvetlendirmektedir.

9. Maktul İlker’in görüşmeye gittiği şüpheliler agresif tavırları ile bilinen ve halk içinde “mafya” olarak nitelendirilen insanlardandır. Şüpheliler Kadıköy Kalamış’ta 20 Aralık 2021’deki Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürülmesi olayıyla adlarını duyurmuşlardır. Susurluk hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Arslan bu olayda ölmüşlerdir. Bu olaylar neticesinde şüpheliler düşük cezalar ile tahliye olmuşlardır. Bu olaydan sonra güçlerine güç kattıklarını düşünmüş olsalar gerek şüpheliler daha agresif davranışlarda bulunmaya başlamışlardır. Tabiri caizse “Ali Kıran Baş kesen” olmuşlardır.

10. Şüphelilerin ülke çapında tanınan Alaattin ÇAKICI ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin önde gelen isimlerinden olan Celal ADAN ve Fethi YILDIZ ile fotoğraflarını görmekteyiz. (Ek-2 Şüphelilerin isimleri zikredilen kişilerle olan fotoğrafları) Ayrıca Şüpheli Hasan Çakıroğlu MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısıdır. Bu durum şüphelilerin siyasi himaye gördüklerinin dolayısıyla rahat rahat vukuatlar gerçekleştirebildiklerinin kanıtıdır. Ayrıca bu durum muhakemenin manipüle edilme riskinin olduğunu da gösterir. Sayın savcılık bu duruma mahal vermemelidir.

11. Yaşanan bu elim olay nedeniyle aile dağılmış, bir kadın dul, 3 çocuk ise babasız kalmıştır. Sayın savcılığınız tarafından yapılacak gerekli tahkikatlar ile faillerin tespit edilerek en ağır cezanın verilmesi bir nebze olsun bu kişilerin yüreğine su serpecektir.

12. Tüm bu açıklanan sebeplerle müvekkilin öldürülmesinden sorumlu olan şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve akabinde cezalandırılması için savcılığınıza şikayet etme zarureti hasıl olmuştur.

NETİCE-İ TALEP

Yukarıda arz edilen ve sayın savcılığınızca re’sen incelenecek nedenlere göre şüpheliler hakkında yapılacak olan soruşturma neticesinde şüphelilerin eylemlerine uyan suçlardan dolayı yargılanmaları adına kamu davası açılmasını ve akabinde cezalandırılmalarını saygılarımızla talep ederiz.”

İlker Çakıroğlu, Fuat Çakıroğlu, Ayhan Çakıroğlu, İlker Çakıroğlu cinayeti, MHP, Feti Yıldız, Celal Adan

Yeraltı dünyasındaki işkenceli cinayette MHP izi!

Kaynak: TELE1