Yeraltı dünyasındaki işkenceli cinayette MHP izi!

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 6:44 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 7:36 am

İstanbul’da yeraltı dünyasının tanınan Çakıroğlu ailesinden İlker Çakıroğlu işkence edilerek öldürüldü ortaya çıktı. Çakıroğlu’nun eşi cinayetle ilgili aile içindeki 3 ismi işaret ederken, polisin 12 şüpheliyi aradığı öğrenildi. Çakıroğlu’nun ölümünde baş şüphelilerden Hasan Çakıroğlu’nun ise MHP İstanbul İl başkan yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da 30 Ocak günü, yeraltı dünyasının tanınan Çakıroğlu ailesinden İlker Çakıroğlu’nun Topkapı’da Koç Hastanesi önünde park etmiş bir araç içinde cesedi bulundu. Çakıroğlu’nun işkence edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Başında iki delik ve vücudunda darp izleri bulunan Çakıroğlu’nun eşi Özlem Çakıroğlu, cinayetle ilgili aile içinden üç ismi işaret etti. Çakıroğlu’nun ölümüyle ilgili olduğu şüphesiyle 12 kişinin arandığı öğrenildi.

3 İSİM ŞÜPHELİ

Cinayetle ilgili yeraltı dünyasından aile içindeki isimleri işaret eden Özlem Çakıroğlu, emniyetteki ifadesine şöyle devam etmişti:

“Eşim en son Fuat, Ayhan ve Hasan Çakıroğlu ile görüştü. Bu şahıslarla buluşmasının amacı, avukatı B.A.’nın Fuar Çakıroğlu ismini kullanarak, insanları tehdit etmesi. Eşim giderken endişeliydi. Agresif ve vukuatlı insanlar olduğunu biliyorduk. Eşimin hayatından endişeliyim. Eşimin başına birşey gelmesi halinde Fuat, Ayhan ve Hasan Çakır’oğlu’ndan şikayetçiyim.”

15 BİN KİŞİLİK AİLE

BirGün Yazarı Timur Soykan’ın aktardığı bilgiye göre, Karadenizli Çakıroğlu Ailesi’nin 15 bin üyesinin bulunduğu ve çeşitli suç faaliyetlerini yönettikleri iddia ediliyor. Ailede öne çıkan bazı isimlerin bulaştığı suçların; kumar, tahsilat, haraç gibi suçlar olduğu ifade ediliyor. Ancak Çakıroğlu’nun aile içinde uzun süredir devam eden bir tartışmaya kurban gittiği ihtimali üzerinde duruluyor.

BANDIRMALIOĞLU CİNAYETİYLE GÜNDEME GELDİLER

Şüphelilerden Fuat Çakıroğlu, 46 yaşında ve çeşitli cinayet suçlamaları sebebiyle 24 yıl cezaevinde kaldı. Fuat Çakıroğlu ve Ayhan Çakıroğlu, iki yıl önce 20 Aralık 2021’de Susurluk Çetesi hükümlüsü eski polis Ziya Bandırmalıoğlu ve eski polis Şahin Arslan ile Kalamış Marina’daki bir lokantada aynı masada buluştu. 25 milyon dolarlık bir yat ve çeşitli inşaat işlerindeki husumetlerde iki mafya grubu da devreye girmişti. İddiaya göre; Bandırmalıoğlu, farklı mafya gruplarıyla yakınlığını anlatmaya başlayınca Fuat Çakıroğlu tepki gösterdi. Tartışma büyünce silahlar konuştu.

Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan silah çekerek ayağa kalkıp ateş etti. Karnından vurulan Fuat Çakıroğlu, Ziya Bandırmalıoğlu’ndan silahı alarak karşı ateş açtı. Bu arada Ayhan Çakıroğlu ve adamları iki eski polise onlarca kez ateş ederek öldürdü. Olayla ilgili yazılan iddianamede müebbet hapisleri istenen Çakıroğlu kardeşler, meşru müdafaa kararıyla 2 yıl 8’er yıl hapis cezasıyla kurtuldu ve kısa sürede tahliye oldu.

12 KİŞİ ARANIYOR

Polisin, Çakıroğlu cinayetiyle ilgili Fuat Çakıroğlu ve Ayhan Çakıroğlu’nun da aralarında olduğu 12 şüpheliyi aradığı öğrenildi. Çakıroğlu’nun yakınları, soruşturmayı cinayet şubenin yürüttüğünü ama organize şubenin yürütmesi gerektiğini ifade ediyor.

İlker Çakıroğlu, aynı zamanda ailenin önde gelen isimlerinden Nazım Çakıroğlu’nun halasının oğlu. Ailenin, suç örgütü liderlerini arayarak Fuat ve Ayhan Çakıroğlu’nu saklamamaları ya da sahip çıkmamaları için uyardığı öne sürülüyor. Çakıroğlu Ailesi’nin intikam için Fuat ve Ayhan Çakıroğlu’nu aradığı öne sürülüyor. Hatta bu kişileri devletin içinden isimlerin koruduğuna yönelik şüphelerini dile getiriyorlar.

CİNAYETTE MHP İZİ

Öte yandan İlker Çakıroğlu’nun ölümündeki baş şüphelilerden Hasan Çakıroğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu’nda görev aldığı ortaya çıktı. Gazeteci Cengiz Erdinç’in haberine göre, MHP’li Çakıroğlu’nun; ülkücü kimliğiyle tanınan Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı’nın yanı sıra, parti içinde çok sayıda üst düzey isimle yan yana kareleri olduğu öğrenildi.

KAN DAVASINI ETKİLİ İSİMLER ÖNLEDİ

İlker Çakıroğlu’nun ölümünün ardından aile içindeki cinayetin kan davasına dönüşmesi ihtimali gündeme geldi. Bölgedeki etkili isimlerin devreye girmesiyle aile, karşı saldırıda bulunmak yerine yargıya başvurma kararı aldı.

İlker Çakıroğlu, Hasan Çakıroğlu, MHP, Cinayet, işkence

İlker Çakıroğlu (sağda)

Yeraltı dünyasında korkunç cinayet! Çakıroğlu’nu kimler öldürdü?

Ziya Bandırmalıoğlu öldürüldü!

Kaynak: TELE1