İlk TOGG özel plakasıyla Erdoğan’a teslim edildi

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 5:21 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 5:42 pm

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edildi. Teslim edilen araçlarda plaka dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk TOGG T10X Teslimatı Programı’nda konuştu. Törende, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a verdikleri ilk sipariş olan Anadolu kırmızısı ve Gemlik mavisi TOGG T10X teslim edildi. Gemlik rengi aracın Erdoğan’ın makam aracı olacağı belirtildi.

Teslim edilen ilk TOGG’un plakası 34 EE 2071 oldu. Plaka Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ad ve soyadının baş harflerini taşıyor. Plakada 2071 sayısının olması da dikkat çekti. Burada AKP’nin ‘Hedef 2071’ sloganına vurgu yapıldığı tahmin ediliyor.

‘TEKERİNE TAŞ DEĞMESİN’

Beştepe’de yapılan törende konuşan Erdoğan “İnşallah bugünden itibaren TOGG’u yollarda görmeye başlıyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum TOGG. Rabbim tekerine taş değdirmesin diyorum. Tasarımı, fabrikası yapıldı, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün TOGG sipariş rekorları kırdı. TOGG tüm testleri alnının akıyla vermiş özel bir otomobildir. TOGG ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir” dedi.

İşte satışa çıkacak olan Togg’un beklenen fiyatı

‘İFTİRA DERECESİNE VARAN İTHAMLAR’

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Bu projeye iftira derecesine varan ithamlarda bulunuldu. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün TOGG sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum. Milletimizin göz bebeği olan TOGG’u da milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum TOGG.”

TOGG çekiliş sonuçları belli oldu! İşte kazananlar

‘TORPİL İSTEYENLER OLDU, BİZDE TORPİL YOK’

Devrim otomobilinden sonra bize de ‘Devrin Otomobili’ni üretmek nasip oldu. Sadece Türkiye yollarında değil, dünya yollarında da TOGG’umuzu izleyeceğiz. Süratse sürat, konforsa konfor. Ne ararsanız içerisinde var.” Kırmızı bana ait değil Hanımefendi’ye ait. O seçti, plaka da onun. Aliyev’inkinin rengi Anadolu. Yarın teslim edilecek. Özbekistan’a da gidecek. Randevu alınıyor. Bizden torpil isteyenler var. Bizde torpil yok.

YURTTAŞA KREDİYİ İŞARET ETTİ

Kamu bankaları teşvik açıklayabilir. Kamu bankalarının bu noktada kredi imkanları müsaittir. Konutlarda bunu nasıl yapıyorsak, otomobilde de bunu yapmak mümkündür.”

Üretilen üçüncü TOGG, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e yarın Bakü’de verilecek.

TOGG’un trafiğe çıkacağı tarih açıklandı