İliç’teki maden firmasından hayatını kaybeden işçi için taziye mesajı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2024 Cumartesi 8:08 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 8:08 pm

İliç’te toprak kayması yaşanan Çöpler Altın Madeni’nde yapılan uyarıları dikkate almayan Anagold Madencilik, 53 gün toprak altında kaldıktan sonra hayatını kaybeden Uğur Yıldız için taziye mesajı yayınladı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde yapılan uyarıların dikkate alınmaması üzerine 13 Şubat tarihinde Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasında 53 günün ardından toprak altında kalan Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Facianın yaşandığı maden sahasının sahibi Anagold Madencilik, Uğur Yıldız hakkında taziye mesajı yayınladı.

Anagold Madencilik tarafından yayınlanan taziye mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Çöpler maden işletmemizde, 13 Şubat 2024, Salı günü saat 14.28 sularında meydana gelen elim kazada toprak altında kalan çalışma arkadaşlarımızdan Uğur Yıldız’ın naaşına ulaşıldığını büyük bir üzüntü ile duyururuz.

Merhum çalışma arkadaşımıza Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi ve çalışanlarımız olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır dileriz.

Diğer kayıp çalışma arkadaşlarımız için sürdürülen arama çalışmalarımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının denetimi ve desteği altında kesintisiz devam etmektedir. Göçük altında kalan çalışanlarımızın aileleri, olayın ilk anından itibaren sürekli olarak bilgilendirilmekte ve çalışmalarımızı yakından takip etmektedirler.

Bu zor zamanlarda, çalışanlarımızın aileleriyle birlik ve beraberlik içinde olup, yaşanan bu elim kazanın etkilerini en aza indirmek için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

İliç’te 53 gün sonra bir madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Kaynak: HABER MERKEZİ