İliç’te 53 gün sonra bir madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 9:21 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 7:39 pm

İliç’teki maden faciasında toprak altında kalan dokuz işçiden biri olan Uğur Yıldız’ın cansız bedenine 53 gün sonra ulaşıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta meydana gelen faciada 9 işçi kimyasal içeren toprağın altında kaldı. Arama çalışmalarının 53. gününde Mangan ocağında olduğu tahmin edilen 35 yaşındaki işçi Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşıldı.

ANKA’nın haberine göre Yıldız’ın kuzeni Doğukan Yıldız, naaşın toprağın altından çıkarıldığını söyledi. Yıldız, 6 yıldır İliç’teki altın madeninde çalışıyordu.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, hayatın kaybeden Uğur Yıldız için başsağlığı mesajı yayınladı ve diğer madencilerin bulunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Alparslan Bayraktar şu ifadeleri kullandı: “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden 9 madenci kardeşimizi arama çalışmalarımızda bu akşam saatlerinde mangan ocağı olarak tabir edilen alanda bir işçi kardeşimize ulaştık. Diğer madencilerimiz için ekipler 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum.”

TOPRAĞA VERİLDİ

Yıldız’ın (33) cenazesi, Otlukbeli ilçesinde toprağa verildi. Törene, Yıldız’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve halk katıldı.

Bakan Bayraktar, baba Ali Ekber Yıldız’ı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştürdü. Kırklar Cemevi’nde alınan helalliğin ardından kılınan namaz sonrası Yıldız’ın cenazesi, köy mezarlığına götürüldü.

 

 

Kaynak: ANKA