İliç’teki maden faciasının ardından bakanlıkta 5 isim görevden alındı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2024 Cuma 1:00 am - Güncelleme: 23 Şubat 2024 Cuma 1:00 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda İliç‘teki maden faciasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda 5 isim genel müdür yardımcısı görevden alındı.

AKP’li AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de görevden almalar ve atamalar yayımlandı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen facianın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda dikkat çeken görevden almalar yaşandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda 5 genel müdür yardımcısı görevden alındı.

Görevlerinden alınan isimler, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Kandemir, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Aydındağ, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Kazım Özgür, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Bayram Arı ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sami Sarıyıldız oldu.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdür Yardımcılığına Ercan Demiryürek, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılığına da Mehmet Ali Özen atandı.

“İliç’in sorumlusu Kurum’un İstanbul’un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz”

Kaynak: TELE1