İliç’teki maden faciasında gözaltı sayısı yediye çıktı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 6:49 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 6:49 pm

Erzincan İliç’teki maden faciasına ilişkin soruşturma kapsamında saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta öğle saatlerinde ‘yığın liç pedinde büyük bir kayma‘ meydana gelmişti. Resmi verilere göre yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. Toprak altında kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları sürüyor.

Öğlen saatlerinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından dört kişi gözaltına alındığı duyurdu. Tunç X hesabından yaptığı açıklamada “Adli soruşturma kapsamında çevre, maden, jeoloji, iş sağlığı, kimya, inşaat ve ziraat alanında uzman 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti toprak kaymasının nedenlerini ve sorumlularını tüm yönleriyle araştırmaktadır. Halihazırda soruşturma kapsamında iş yeri yetkilisi 4 kişi gözaltına alınmış olup, bilirkişi raporuna göre soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Erzincanlı vatandaşlarımıza ve aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, arama kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AA’nın haberine göre soruşturma yeni gözaltılar oldu ve madeni ocağını işleten şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalışanlar da gözaltı. Böylece gözaltı sayısı yediye çıkmış oldu.

Göz göre göre geldi! İliç maden faciasında 9 işçi kayıp

TELE1 facianın yaşandığı madende! Aileler gözyaşları içinde bekliyor

CHP’li Bozoğlu isyan etti: Bu saha bu koşullardayken çevre izni nasıl verildi?

Kaynak: TELE1