TELE1 facianın yaşandığı madende! Aileler gözyaşları içinde bekliyor

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 9:31 am - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 9:36 am

Erzincan’daki Anagold Altın Madeni’nde siyanürlü toprak kaydı. Saatler geçmesine rağmen kayıp işçilere ulaşılamadı. İşçilerin aileleri tesisin önünde yakınlarından haber almayı beklerken içeride bir kriz masası kurulduğu öğrenildi.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin işlettiği Çöpler Madeni’nde siyanür barajının olduğu bölgede toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 9 işçinin kayıp olduğunu açıkladı. Siyanürlü toprağın Fırat Nehri’ne sızdığı iddia edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Erzincan Valisi Aydoğdu’dan ise iddialara ilişkin yalanlama geldi.

10 MİLYON METREKÜP HACMİNDE TOPRAK KAYDI

Ali Yerlikaya, bölgeden yaptığı açıklamasında ise kayan kütlenin hacminin 10 milyon metreküp olduğunu duyurdu.

Yerlikaya’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Erzincan ilimiz İliç ilçesindeki bir maden ocağından çıkarılan cevherin konumlandırıldığı yığın liç alanında yamaç üzerinde önce kayma ve sonra çok hızlı akma şeklinde bir kütle hareketi meydana gelmiştir. Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplar 10 milyon metreküp olduğu bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor. İlk belirlemelerimize göre maalesef 9 işçimiz kayan kütlenin altında kaldı ve işçilerimizi arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor”

Felaketin 19. saatinde içeride İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da bulunduğu bir kriz masası kuruldu.

GÖZÜ YAŞLI AİLELER MADENE KOŞTU

Felaket nedeniyle hala kayıp olan madencilerin aileleri maden ocağının bulunduğu alana geldi. Ailelerin bekleyişi sürerken 827 personelle yapılan arama çalışmaları devam ediyor.

CHP HEYETİ BÖLGEYE GELDİ

CHP heyeti bölgeye geldi. Heyetin ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

Göz göre göre geldi! İliç maden faciasında 9 işçi kayıp

Kaynak: TELE1