İliç’teki maden faciasında 7. gün: Toprak altındaki işçiler hala bulunamadı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 1:16 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 1:17 pm

Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninde 13 Şubat Salı günü saat 14.28’de toprak kayması meydana geldi. Maden ocağındaki toprak kaymasında kaybolan 9 işçiye ulaşmak için başlatılan çalışmalar 7’nci gününde de devam etti.

Erzincan’ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Maden sahasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ÇALIŞMALAR SIRASINDA ZAMAN ZAMAN KÜÇÜK ÇAPLI TOPRAK KAYMALARI YAŞANIYOR

Çalışmalar sırasında zaman zaman küçük çaplı toprak kaymalarının yaşandığını belirten yetkililer, ekiplere güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutması yönünde talimatlarını veriyor.

GÖZALTINA ALINAN ŞİRKETİN TÜRKİYE’DEKİ MÜDÜRÜ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada ise aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanırken, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Son olarak gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AFAD: ÇALIŞMALARDA 2 BİN 680 PERSONEL AKTİF OLARAK GÖREV YAPIYOR

AFAD’dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“13 Şubat tarihinde bir maden ocağında toprak kayması meydana geldi. İlk belirlemelere göre 9 vatandaşımız göçük altında kaldı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) hemen devreye alındı. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ivedilikle harekete geçirildi; bölgeye personel, araç ve ekipman sevk edildi. Yüksek teknolojik cihazlar ile göçük altında kalan vatandaşlarımızın olabilecekleri lokasyonlar belirlendi. Alan havadan ve karadan tam donanımlı cihazlarla sürekli taranıyor. Gece gündüz devam eden çalışmalarda, 2 bin 680 personel, 802 araç ve iş makinası, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 drone, georadar, jeoradar aktif olarak görev yapıyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

İliç’te vahim gelişme! Yeni toprak kayması riski var

Kaynak: TELE1