İliç’te aramaların sürdüğü maden bölgesinde yeni toprak kayması

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 6:13 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 7:59 pm

Erzincan İliç‘te aramaların sürdüğü maden bölgesinde yeni bir toprak kayması yaşandı. Toprak altında işçi ya da iş makinesi olmadığı öğrenildi.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan facianın bulunduğu altın madeninde yeni bir toprak kayması yaşandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, altın madeni ocağında ‘kontrollü toprak indirmesi çalışması’ yapıldığını söyledi. Halk TV’ye konuşan İliç Belediye Başkanı “Aynı bölgede oldu, can kaybı yok” açıklamasında bulundu.

VALİ: KONTROLLÜ İNDİRME

İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Jeoradar uyarısı sonrası çalışma yapıldığını belirten Vali Aydoğdu, “İliç maden ocağında jeoradar uyarı grubundan yapılan uyarı neticesinde olan boşaltıldıktan sonra kontrollü bir şekilde, toprak parçası indirilmiştir. Kontrollü yapılan toprak indirmesi sonrası çalışmalar kaldığı yerden devam etmektedir” paylaşımında bulundu.

SSR Madencilik ise “Toprak kayması, 13 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen toprak kayması ile aynı sahada yaşanmıştır. Bu olay sonucunda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır” açıklamasını yaptı.

İliç’te Çöpler Altın Madeninde siyanürlü liç yığının kayması sonucu 9 işçi milyonlarca metreküp toprak altında kalmıştı. Bugüne kadar 4 işçinin cansız bedenine ulaşılırken, 5 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Murat Kurum’un facianın yaşandığı İliç’e verdiği onayın belgesi ortaya çıktı

 

Kaynak: TELE1