Murat Kurum’un facianın yaşandığı İliç’e verdiği onayın belgesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:03 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:41 am

Erzincan’ın İliç ilçesinde 9 işçinin yaşamını yitirdiği siyanürlü altın madeni faciasının yaşandığı madene “ÇED olumlu ve 2. Kapasite Artışı” iznini veren yetkilinin Murat Kurum olduğu ortaya çıktı. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, onay ile ilgili belgeyi paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Murat Kurum’un maden faciasının yaşadığu İliç’e bakanlık döneminde verdiği onayın imzalı belgesini açıkladı.

Yavuzyılmaz, “İktidarın maden faciası sonrası sır gibi sakladığı bir belge vardı. Bu belgeye ulaştık. ÇED olur kararını bizzat dönemin bakanı Murat Kurum vermiş, Bakan’ın ‘Olur’ imzalı belgesi ortaya çıktı” dedi.

Yavuzyılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

“ÇED Olumlu Kararında Bakanın imzası var ve bu bakımdan dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da asli kusurludur. Bu imza felaketin altına atılan imzadır. İliç Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan Bilirkişi Raporuna göre; ÇED Olumlu Kararı veren yetkililer asli kusurludur. Murat Kurum bu kararı ve imzası ile 9 madencinin şehit olduğu kazaya zemin hazırlamıştır. İliç Cumhuriyet Savcılığı Kurum hakkında fezleke hazırlamalı, bu fezleke Adalet Bakanlığı aracılığı ile TBMM’ye gönderilmeli ve Kurum’un dokunulmazlığı önce komisyonda sonra Genel Kurul’da kaldırılarak yargılanmasının önü açılmalıdır. 9 şehidin ruhu, Murat Kurum’u izlemektedir.”

Murat Kurum esprisi nedeniyle AKM’deki oyunlarının iptal edildiğini söyleyen Zakoğlu: Bir de kazansaydı ne olurdum acaba?

Kaynak: Sözcü