İlhan Cihaner, partisinin LGBTİ haklarındaki sessizliğini eleştirdi!

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 11:56 am - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 12:05 pm

CHP  38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde konuşan Genel Başkan aday adayı İlhan Cihaner, LGBTİ hakları konusunda partisini eleştirdi. Cihaner, “Bunun sorumluğu bizde, CHP’yi yönetenlerde” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul İl Başkanı dün düzenlenen 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde belli oldu. Değişimcilerin desteklediği CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkanı oldu. Kongrede konuşan CHP Genel Başkan aday adayı İlhan Cihaner, partisinin LGBTİ+ hakları konusundaki sessizliğini eleştirdi.

Cihaner, konuşmasında şunları söyledi:

“Dokunulmazlık meselesi, orada da şehvetle savundular. Niye? Çünkü Türkiye toplumu muhafazakardı ve biz siyaseti AKP’nin etrafımıza dizdiği mayınların içerisinde yapmak zorundaydık. Neydi o mayınlar? Bir, Kürt meselesi, oraya gidersen sana bölücü derler. İki, laiklik meselesi, laiklik adına o kadar az şey kaldı ki bu ülkede, bu arkadaşlarımızın tamamı bu politikalardan sorumludur. Şimdi etrafımıza yeni bir mayın ekliyorlar, aile kurumunun karşısına LGBT bireylerinin insan haklarını koyarak bizi oraya sıkıştırmak istiyorlar. Bu gibi durumlarda ne yapılabilir? Karşıt hegemonik durum oluşturulur. Siz o alandan çekildiğinizde orasını iktidar belirler bu nedenle Türkiye toplumu olduğu gibi sağ kaydı. Bunun sorumluğu bizde, CHP’yi yönetenlerde, daha doğrusu şu önde oturanlarda; sizlerin suçu yok, sizleri yenilmiş görmüyorum. Asıl yenilen şu ön sıradaki parti elitlerinin politik tutumlarıdır, politik cinlikleridir”

CHP İstanbul’da ‘Değişim’in adayı kazandı ilk tebrik İmamoğlu’ndan geldi