CHP İstanbul’da ‘Değişim’in adayı kazandı ilk tebrik İmamoğlu’ndan geldi

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 1:05 am - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 9:21 am

CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde kazanan isim ‘değişim’in desteklediği aday Özgür Çelik oldu. İlk tebrik eden Ekrem İmamoğlu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul İl Başkanı bugün düzenlenen 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde belli olacak. Değişimcilerin desteklediği CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile genel merkezin desteklediği CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın yarışacağı kongre, saat 08.00 itibarıyla Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Canpolat ve Çelik’in yarışacağı kongrede blok liste oy çokluğuyla kabul edildi.

589 delegenin oy kullandığı il kongresinde seçimi CHP’de değişimcilerin adayı olarak görülen Özgür Çelik kazandı. İçinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun da olduğu ve CHP Genel Başkanı’nın seçileceği Kurultay için 196 delege de seçilmiş oldu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Cemal Canpolat’a sert tepki: Çok çirkinleştiler

32 OY FARKLA YARIŞ BİTTİ

Özgür Çelik ile Cemal Canpolat’ın yarıştığı İstanbul İl Kongresi’nde toplamda 652 oy kullanılırken 342 oy Özgür Çelik’e 310 oy ise Cemal Canpolat’a verildi.

İLK TEBRİK İMAMOĞLU’NDAN: KAPSAYICILIK KAZANDI

Ekrem İmamoğlu: Kazanan siyasi kapsayıcılık oldu

Özgür Çelik’in il başkanı seçilmesinin ardından ilk tebrik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İmamoğlu, “CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız.” diye paylaşım yaptı.

ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?

Özgür Çelik, 14 Haziran 1981’de Sivas’ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçildi. 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi’nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2013-2017 yılları arasında ŞEDEF Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Halen üst kurul delegeliğini yaptığı İSKEF ve TÜSEKON’un kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Motosiklet kullanmaktan, futbol oynamaktan, seyehat etmekten hoşlanan Çelik, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütmesinin ardından CHP İl Başkanı seçilmiştir.

Gözler CHP İstanbul İl Kongresi’nde! Adaylar konuşmalarını yaptı