Erdoğan ‘Teröriste ödül vermişlerdir’ dedi kimi hedef aldı? Saray’dan ‘Orhan Pamuk’ açıklaması

Yayın tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2019 Çarşamba 8:38 am

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nobel komitesi hakkında kullandığı “Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir” ifadesine ilişkin olarak açıklamada bulundu. Altun, Erdoğan’ın Orhan Pamuk’u hedef almadığını söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kişisel Twitter hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin olarak paylaşımlarda bulundu.

​”Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan ‘Türkiye’den teröriste ödül vermişlerdir’ şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk’a yönelik değildir” diyen Altun, şöyle devam etti:

Erdoğan’dan Nobel çıkışı: Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir

“Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel’e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir. Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır.”