İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden akıllara durgunluk veren kumpas

Yayın tarihi: 20 Eylül 2024 Cuma 7:37 am - Güncelleme: 20 Eylül 2024 Cuma 7:37 am

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün iki okul müdürünü görevden almak için sahte isimle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne mektup göndererek, müdürler hakkında suç uydurdu. Akgün yaptıklarını kabul ederken kendisi savunmak için ‘yerel baskıdan çekindim’ dedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kısa süre önce Ahlat Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atadığı Rafet Akgün, görevden almak istediği öğrenilen 2 okul müdürü hakkında, akılalmaz bir kumpas kurdu. Akgün’ün yazıp oynadığı senaryoya göre Ovakışla Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Müdürü Halil Uludağ ile Ovakışla Anaokulu Müdürü Mete Gözel’i görevden almak için suç uydurduğu bir mektup yazdı. “Hüseyin Sarı” sahte ismiyle yazdığı ihbar mektubunu Tatvan PTT Müdürlüğü’nden Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’e gönderdi.

HIRSIZLIKLA SUÇLADI

“Selamünaleyküm” diye başladığı mektubunda yerel halk aksanını kullanmayı da ihmal etmeyen Rafet Akgün, “Bilal Gür müdür beg, Ahlat’taki bir iki okul müdürünün usulsüz işlemleriyle ilgili yazıyorum. Ovakışla Anaokulu’nun jeneratörü kayıp. Müdür Mete Gözel’in ne yaptığı belli değil. Müdür Halil Uludağ, Ahlat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nun jeneratörünü herkesin gözü önünde satmış. Bu işlerden haberiniz yok mu? Eğer yok ise bu saatten sonra artık var. Bu kişilerle ilgili soruşturma açılması gerektiğini düşünmekteyim. Eğer bir işlem olmazsa, fotoğraflarını paylaşacağımızı bildiririz” dedi.

MEB’den öğretmenlere telefon yasağı!

Açılan soruşturmada; jeneratörün depremzedelere gönderildiği, atıl olan kalorifer kazanının da satılarak, okula gelir kaydedildiği saptandı. Okul müdürleri Mete Gözel ve Halil Uludağ suçsuz bulundu. Ahlat Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün ise Hüseyin Sarı sahte ismiyle sahte ihbar mektubunu kendisinin yazdığını kabul ederek, “Jeneratörün kaybolmasına göz yummadım. Vatandaşlar bana, ‘Niye müdahale etmiyorsun?’ diye söyleniyordu. Ben de dayanamadım, bu mektubu yazdım. Yerel baskıdan çekinerek, bu yola başvurdum” sözleriyle suçunu itiraf etti.

JENERATÖR DEPREMZEDELERE GÖNDERİLDİ

Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser imzalı tutanakta Ahlat MEM Rafet Akgün’ün sahte isimle mektup yazdığı, okul müdürünün çalıp sattığını iddia ettiği jeneratörün, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremi için depremzedelere gönderildiği kanıtlandı. Depremde ilk 72 saat çok önemli olduğu için Bitlis’ten 122 adet jeneratör gönderildiği, müdürlerin çaldığı iddia edilen atıl jeneratörün de jandarma tutanağı ile valilik gözetiminde teslim alınıp, depremzedelere gönderildiği soruşturma dosyasına girdi.

AKP’Lİ BAŞKANIN ARKADAŞI

“Görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle hakkındaki soruşturma süren Akgün’ün, AKP Ahlat İlçe Başkanı Mesut Subaşı ile yakınlığı dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü