İlber Ortaylı’nın elini öpmeye çalıştığı Ömer Tuğrul İnançer: Hamile kadın sokakta gezmesi uygun değil

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2019 Perşembe 1:49 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2019 Perşembe 5:16 pm

İlber Ortaylı imza gününde bir anda karşısında görüğü Ömer Tuğrul İnançer’in elini öpmeye çalıştı. Cerrahi tarikatı üyesi olan Ömer Tuğrul İnançer’in geçmişte kadınlar hakkında tepki çeken sözleriyle gündeme gelmişti. Ömer Tuğrul İnançer kadınlar için ‘Hamile kadınların dışarıda gezmesi uygun değildir, eğer hava almak istiyorlarsa kocalarının arabalarında dolaşabilirler” ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı herkesi şaşırttı! Kitap imzalarken bir anda elini öpmeye kalktı

ORTAYLI’NIN ELİNİ ÖPMEYE ÇALIŞTIĞI ÖMER TUĞRUL İNAÇER KİMDİR?

İlber Ortaylı’nın elini öpmeye çalıştığı Cerrahi tarikatı üyesi Ömer Tuğrul İnançer, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil’ ve “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle gündeme gelmiş ve büyük tepki toplamıştı.

İnançer, TRT’deki programında kadının ekonomik özgürlüğü için ‘aldatmaca’ demiş ve ‘Çalışan kadınların yuvasını dağıttığını’ iddia etmişti. İnançer ayrıca ”Eş yoktur, zevce vardır” sözleriyle de tepki toplamıştı.

İlber Ortaylı el öpme gerekçesini açıkladı

İnançer’in sözleri şöyleydi:

HAMİLE KADIN SOKAĞA ÇIKMASIN’

Cerrahi Tarikatı’nın şeyhleri arasında anılan İnançer en son “Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değil” sözleriyle büyük tepki çekmişti.
Gerici açıklamalarıyla dikkat çeken Ömer Tuğrul İnançer, “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle de biliniyor.