İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Öner kalp krizi geçirdi!

Yayın tarihi: 23 Haziran 2019 Pazar 5:08 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2019 Pazar 5:29 pm

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ziya Bülent Öner dün gece kalp spazmı geçirdi. Öner’in tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bağcılar Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Öner’in yerine İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na kıdemli üye hakim Nilgün Uçar’ın vekalet edeceği öğrenildi.

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner’in, dün gece evinde kalp spazmı geçirdiği ve kaldırıldığı özel bir hastanede anjiyo olduktan sonra gözlem altına alındığı belirtildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, eski İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal’ın emekli olmasından sonra 12 Mayıs’ta yeni başkan olarak atanan Hakim Ziya Bülent Öner’in, dün gece Bahçelievler’deki evinde kalp spazmı geçirdiği ve acilen hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bağcılar’daki Medipol Hastanesi’ne götürülen Öner’e anjiyo yapıldığı, daha sonra gözlem altına alındığı ve tedavi altına alınan Öner’in durumunun da iyi olduğu ifade edildi.
Bu arada anjiyo olan Öner’in yerine başkan olarak İstanbul İl Seçim Kurulu üye hakimlerinden Fatma Nilgün Uçar’ın vekaleten atandığı öğrenildi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını veren hakim Müberra Gürdal YSK’nın seçim yenileme kararının ardından emekliliği istemiş ve görevinden ayrılmıştı. Gürdal’ın yerine İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı görevine Hakim Ziya Bülent Öner atanmıştı.