İktidarın seçim telaşı: Aceleyle yapılan ilk konutlar Ramazan’da teslim edilecek

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:05 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:05 pm

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve aceleyle yeniden inşasına başlanan konutların Ramazan Bayramı’nda teslim edileceğini duyurdu.

Türkiye’nin 11 ilinde büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aceleyle başlanan yeniden inşa sürecine tepkiler sürüyor. 50 bin 399 kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından iktidarın seçim telaşıyla başlattığı yeniden inşa süreci asbest tehlikesini de beraberinde getirdi. Yıkılan binalardan kaldırılan molozlar, depremzedelerin yaşam alanlarına boşaltıldı.

Asbest tehlikesine tepki gösteren depremzedelere jandarmadan yaka paça müdahale

Uzmanlar, asbest ve kimyasal sızıntı tehlikesine dikkat çekerken acele inşaatlara tepki gösteren depremzedeler de sert müdahale ile karşılaştı. Son olarak Murat Kurum, Ramazan Bayramı’nda ilk başlatılan konutların teslim edileceğini duyurdu.

Deprem bölgesindeki kontrolsüz inşaatın bedeli: 50 yıl içerisinde kanser patlayacak

Habertürk’e konuşan Kurum, “İnşallah bayramda da sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı konutlar. Köy evleri. Mesela bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek. Bittikçe de vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” dedi.

“Kahramanmaraş’ta asbestli molozlar dere yataklarına dökülüyor”

Seçim telaşı ile inşa edilen konutların dayanıklılığı endişe yaratırken, deprem bölgelerindeki asbest tehlikesi devam ediyor.

Afet bölgesinde asbest tehlikesi! “660 stadyum dolusu enkaz var”