İktidarı sarsan dolandırıcılık! Çarpan, çarpılan, savunan hepsi AKP’li

Yayın tarihi: 10 Eylül 2024 Salı 9:11 am - Güncelleme: 10 Eylül 2024 Salı 9:11 am

Onlarca kişinin milyonlarca lira dolandırıldığı fon vurgunun davasında yargılanan Osman Saraç’ın Fatih Camii’nde uzun yıllar hadis ve fıkıh dersleri veren Mehmet Emin Saraç’ın yeğeni olduğu öğrenildi. Saraç’ın mağdurlara kendisini ‘hoca’ olarak tanıttığı ortaya çıktı. Mağdurları AKP çevrelerinden seçen çetenin avukatlığını da AKP’li iki ismin yaptığı ortaya çıkmıştı.

Endonezya’nın ilk Devlet Başkanı Ahmed Sukarno’nun İsviçre’teki altınlarına karşılık Avrupa’dan “300 milyar dolarlık fon gelecek” diyerek 9 yıl boyunca milyarlarca dolar para toplayan çeteye ilişkin bir detay daha ortaya çıktı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Bursa’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada çete üyesi olarak Mehmet Emin Saraç’ın yeğeni Osman Saraç da yargılanıyor.

Aralarında farklı şehirlerden birçok iş insanı, bürokrat, siyasetçi ve gurbetçinin olduğu mağdurlardan yaklaşık 10 yıl boyunca para toplandı. Enver H. İsimli ulaşılamayan bir çete lideri, Endonezya’nın ilk devlet başkanı Sukarno’nun ev hapsinden kurtulduktan sonra altınlarını İsviçre’ye kaçırdığını ve bu altınlara karşılık Türkiye’ye 300 milyar dolarlık fon geleceğini vaat ettiler. Sahte belgeler ve dekontlarla iş insanlarına taahhütname verilerek “10 milyon dolar yatır, 100 milyon dolar al” diye yüksek karlar vaat edildi.

“FONUN BİZZAT ERDOĞAN TARAFINDAN DESTEKLENDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Ali Sıtkı Ş. İsimli şikayetçi, para istenirken kurulacak fonla Kanal İstanbul ve 3. köprü (Yavuz Sultan Selim) yapımına finans sağlanacağı vaadinde bulunulduğunu söyledi. Mahkeme dosyasına giren Ali Sıtkı Ş’nin ifadesinde ilgili bölüm şöyle: “İshak isimli şahıs bana SRC Fon isimli bir şirketin olduğunu, Bu fonun bizzat Erdoğan tarafından desteklendiğini, büyüyeceğini, ülkemiz için çok faydalı olacağını söyledi…”

Bu davada yargılanan Osman Saraç 2021’de vefat eden Mehmet Emin Saraç’ın yeğeni. Muhafazakar camianın önemli isimlerinden olan Emin Saraç’ın çocukları ise YÖK eski Başkanı Yekta Saraç ve Ciner Grubu’nda yöneticilik yapan Fatih Saraç. Osman Saraç’ın mağdur ettiği isimler sosyal medyadan Saraç ve ailesin lüks yaşantısını paylaşarak şu yorumları yaptılar:

“Bu sahtekar hacı hocayım ayağıyla herkesi dolandırdı. Bir bankadaki hesabında 320 milyon Euro (Yaklaşık 12.1 milyar TL) olduğunu söyledi. Karısı ve kızının yaşadığı hayat ortada. Osman Saraç lideri olduğu organize çete ile birçok devlet büyüğünün, bazı mafyaların isimlerini kullanarak 45 milyon Euro da dolandırdı. Çok canları yaktılar.” Osman Saraç, fon için para toplayacağı kişileri ikna etmek için Denizbank’ta açtığı hesapta 320 milyon Euro olduğunu gösteren ‘sahte belgeler’ de üretti.

EUROLARLA FOTOĞRAF ÇEKİLMİŞ, KENDİSİNİ HOCA OLARAK TANITMIŞ

Osman Saraç’ın para istediği kişileri ikna için çanta dolusu euro ile çekilmiş fotoğrafı kullandığı öne sürüldü. Fon vurguncularının son derece organize çalıştığı, bir banka adına sahte belge bile ürettiği belirlendi.

Saraç’ın kurbanlarıyla kendisini hoca olarak tanıtarak temas kurduğu ve bu fotoğrafını gösterdiği öğrenildi.

AVUKATLARI DA AKP’Lİ

“300 milyar dolarlık fon gelecek” diyerek AKP çevrelerinden milyarlarca dolar para toplayan çetenin avukatlığını AKP MKYK üyeleri Mücahit Birinci ile Türk İslam Karakoç yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

‘Yüksek kar getirili fon’ davasında 2 mağdur daha çıktı! Erzan’a milyonlar kaptırmışlar

Kaynak: TELE1