İktidardan simidi dörde bölme planı! Milli Savunma Bakanlığı’ndan görüş alındı

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 12:26 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 12:42 pm

TSE, simidi sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dört kategoriye ayıran taslağı meslek örgütlerine gönderdi.

İktidarın ekonomi politikaları sonucu oluşan enflasyon nedeniyle fiyatı İstanbul’da 6 TL’ye kadar çıkan simit konusunda Türk Standartları Enstitüsü(TSE)’nün yeni hazırlık içinde olduğu ortaya çıktı. Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre TSE, simidi sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dört kategoriye ayıran taslağı meslek örgütlerine gönderdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN GÖRÜŞ ALINDI

Hazırlanan “Simit Standart Taslağı” hakkında Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan görüş alındı.

Taslak standarda göre simitte çeşni olarak simit hamuru üzerine susam tohumu, çöreotu, ay çekirdeği, chia tohumu, tahıl miksi gibi malzemelerin bir veya birkaçının karışımının konulabileceği belirtilirken, simidin iç malzemeleri olarak da peynir, zeytin, sucuk, sosis, salam, çikolata vb. malzemeler sıralandı.

Eminönü’ndeki simitçi heykelinin simitleri çalındı