İktidardan mahkumlara Koronavirüs düzenlemesi hakkında yeni açıklama

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 12:31 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 12:32 am

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde Koronavirüs nedeniyle yapılan düzenlemenin bir “af” değil, denetimli serbestlik düzenlemesi olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda cezaevleri için kabul edilen Koronavirüs düzenlemesinin mahkumlar için af anlamına gelmediğini, mahkumların denetimli serbestlikten faydalanacaklarını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz Tunç, 31 Temmuz itibarıyla denetimli serbestliğe geçmesine 5 yıl ve daha az süre kalanların denetimli serbestlik kapsamına alınacağını, iyi hal durumu olan mahkumların ise denetimli serbestlik kapsamına üç yıl erken alınacağını söyledi.

“AF DÜZENLEMESİ DEĞİL”

Tunç’un konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

“TBMM Genel Kurulu’nda bugün kabul edilen kanun teklifi bir “af” düzenlemesi olmayıp, Covid-19 izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesidir.

Kabul edilen teklife göre;

•31/7/2023 tarihi itibarıyla #Covid19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir.

•31/7/2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir.

•Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecektir.

Kabul edilen teklife göre ayrıca;

31/7/2023 tarihi itibarıyla denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülükleri kalkacak.

Ancak bu kişiler suç işlerse doğrudan cezaevine alınacak.

Covid-19 izninde olup da bu düzenlemeyle denetimli serbestliğe ayrılanların tüm yükümlülükleri devam edecek.

Bu düzenleme, bir “af” düzenlemesi değildir. Af, cezayı tüm sonuçları ile ortadan kaldıran bir düzenlemedir. Kabul edilen düzenleme ise Covid-19 izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesidir.”

Koronavirüsten ölen doktorun çocuklarının maaşlarını SGK faiziyle istedi!